Medya-İş'ten Netanyahu'ya kınama mektubu

Medya-İş'ten Netanyahu'ya kınama mektubu

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Türk vatandaşlarının Tel Aviv'deki havaalanında gözaltına alınması, ardındanda sınır dışı edilmesine ilişkin İsrail Başbakanı Netanyahu'ya kınama mektubu gönderdi.

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Türk vatandaşlarının Tel Aviv'deki havaalanında gözaltına alınmasının ardından, sınır dışı edilmesine ilişkin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya kınama mektubu gönderdi.

Eser, mektubunda, Kudüs'te düzenlenen bir iftar programına katılmak üzere Tel Aviv'deki Ben Gurion Havaalanı'na varan 9 Türk vatandaşının, İsrail güvenlik birimleri tarafından alıkonularak sorgulanması ve bu vatandaşlardan 7'sini geri göndermesini kınadıklarını ifade etti. 

Tel Aviv'e giden 5'i sivil toplum kuruluşu, 4'ü basın mensubu olmak üzere 9 Türk vatandaşının 9 saat süreyle sorgulandığını anımsatan Eser, bu tutumun, İsrail devletinin basın özgürlüğüne olan tavrını açıkça ortaya koyduğunu belirtti. 

Eser, mektubunda şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan, biz, Medya İşçileri Sendikası olarak meslektaşlarımıza ve Türk vatandaşlarına yönelik bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşlarımız güvenlik adı altında 9 saat alıkonulmuş ve insanlık dışı bir uygulamaya tabi tutulmuşlardır. Vizeleri olduğu halde 7 kişinin geri gönderilmesi kabul edilemez bir tutumdur. Basın özgürlüğü ve insan hakları ihlali olan bu tutumu kınıyor ve İsrailli yetkilileri bu tür davranışlara son vermeye davet ediyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.