Medya-İş'ten Gazze için imza kampanyası

Medya-İş'ten Gazze için imza kampanyası

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, Gazze için "Katliama Sessiz Kalma" başlıklı imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Medya-İş Genel Başkanı Gürsel Eser, İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarının gün geçtikçe şiddetlendiğini ve sivil kayıp sayısının hızla arttığını belirterek, "Katledilen sivillerin önemli bir bölümünün henüz oyun yaşındaki çocuklar ve kendilerini onlara siper eden anneler olduğunu tüm dünya basın sayesinde öğrenirken, İsrail son günlerde basın mensuplarını giderek daha fazla biçimde hedef almaktadır" ifadelerini kullandı.
 
İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamın birçok ülke tarafından görmezden gelindiğine işaret eden Eser, Gazze'de yaşanan insanlık dramını haberleştiren gazetecilerin de İsrail'in hedefi haline geldiğini ve öldürülen gazeteci sayısının her geçen gün arttığını vurguladı.
 
Medya-İş olarak "change.org" internet sitesinde Gazze için "Katliama Sessiz Kalma" başlıklı imza kampanyası başlattıklarını bildiren Eser, açıklamasında şunları kaydetti:
 
"Biz, Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) olarak, Gazze olaylarıyla bir kez daha karanlık yüzünü gösteren güç odaklı medyaya karşı vicdan sahibi insanları, 'Katliama Sessiz Kalma' imza kampanyası ile bir platformda buluşturmayı hedefledik. Kampanyamızın insanlık suçunun işlenmesini engelleyeceğine, mesleğin saygınlığının insan onuruna duyulan saygı ile mümkün olabileceğine inanıyor ve aşağıdaki bildiriye desteklerinizi bekliyoruz. 
 
Gazze'de bebek ölümlerine dur demek için, Gazze'de zor şartlarda görev yapan gazetecilerin ölmemesi için, yapılan katliamı durdurmak için, bu ülkede yaşanan katliamların artık gizlenmemesi için BM, AB ve Arap Ligi'nin ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nın artık uyanması için nihai talebimiz, Gazze'de yaşanan katliamın bitmesi, derhal süresiz ateşkes ilan edilmesi, Gazze'ye uygulanan ambargonun kalkması ve yaralıların tedavileri için gereken şartların yerine getirilmesidir. Medya İşçileri Sendikası olarak meslektaşlarımızın ölmesini, öldürülmesini istemiyoruz. İsrail'in bir an önce bu katliama dur demesi gerekiyor. Kampanyaya tüm meslektaşlarımızın, duyarlı insanların destek vermesini bekliyoruz. Biz, gazeteciler olarak öldürülen bebeklerin artık haberlerini yapmak istemiyoruz. Gazze'de yaşanan katliamın bir an önce durdurulmasını, süresiz ateşkes ilan edilmesini talep ediyoruz."
 
Medya-İş'ten İsrail protestosu
 
Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, İsrail'in saldırılarında basın mensuplarını hedef almasını, pazartesi günü İsrail'in Ankara Büyükelçiliğinde düzenleyecekleri eylemle protesto edeceklerini bildirdi.  
 
Eser, yazılı açıklamasında, İsrail ordusunun Gazze’ye saldırılarının gün geçtikçe şiddetlendiğini, sivil kayıpların hızla arttığını belirtti.
 
   "Katledilen sivillerin önemli bir bölümünün henüz oyun yaşındaki çocuklar ve kendilerini onlara siper eden anneler olduğunu tüm dünya basın sayesinde öğrendi" ifadelerini kullanan Eser, İsrail'in son günlerde basın mensuplarını daha fazla hedef aldığını belirtti.
 
Bu nedenle İsrail'i protesto ederek, İsrail'in Ankara Büyükelçiliğine siyah çelenk bırakacaklarını kaydeden Eser, 4 Ağustos Pazartesi Günü 15.00'te yapacakları eyleme tüm gazetecileri davet etti.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.