Medresetüzzehra Modeli: ülkemizin insan kaynakları planlanmalı

Medresetüzzehra Modeli: ülkemizin insan kaynakları planlanmalı

Eğitim, gereksiz gündemlerle uğraşılan bir alan değil, gelecek nesillerle konuşulan bir alan olmalıdır

Risale Akademi: “Said Nursi’nin önerdiği eğitim modeli Medresetüzzehra’ya göre, eğitim, toplumun ve ülkenin geleceğine dair gündemini kendisi üretmelidir. Bunun için yapılması gereken şey, toplumun ve gelecek nesillerin geleceğini planlamaktır.”

“Modele göre, bu plan doğrultusunda genç beyinlerin hayal ve gerçek dünyalarında, geleceğin konu ve gündemlerine ilişkin zihinsel meşguliyetler oluşturmak gerektir. Öylesine bir meşguliyet ki, her şeyiyle herkese ilham verebilen, yetenekleri alevlenecek bir kor gibi hazır hale getiren gündemler oluşturabilmektir.”

“Eğitim, gereksiz gündemlerle uğraşılan bir alan değil, gelecek nesillerle konuşulan bir alan olmalıdır. Bu konuşma yüksek idealler ihtiva eden, motive eden ve hedef odaklılığı savunan fikirlerle dolu olmalıdır. Kim ki yüksek ideallere bağlı olmayıp, gününü gün ederse;  şu zamanın memesinden bizimle süt emdiği halde, fikir ve terakki düşüncesi bakımından ortaçağdan kalma, hatta ortaçağdan günümüze kadarki düşüncelerin bir melez savunucusu pozisyonundadırlar; bu konumda olanlar yeni eğitimin oluşturacağı yeni neslin önünden çekilmelidir. Çünkü onların yeri mezardır.”

“Said Nursi’ye göre, eğitim, gelecek kurgusu için, gelecek zamanı doğru okumalıdır. Geleceğin kaderi, kuvvetli olanların değil, haklı olanların, heva ve heveslerine uyanların değil, hakka ve hukuka (Hüda) uyanların, taassup içinde olanların değil, metanet sahibi olanların, garaz sahibi olanların değil, hamiyet sahibi olanların, nefsin meyillerine uyanların değil, aklın temayüllerine uyanların, hislerine uyanların değil, fikre tabi olanlar tarafından çizilecektir.”

SİZ DE MÜFREDATA KATKI VERMEK İSTİYORSANIZ TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum