Medine'de ziyaretler

Umre ve hac ibadetinin mekanı Mekke’dir. Medine’nin bu ibadetlerle ilgisi yoktur. Bir kişi Kabe’yi ziyaret edip, usülüne uygun tavaf edip, Safa ve Merve arasında yedi defa girmekle sa’y yaptıktan sonra umresi tamamlanır. Medine’ye uğramadan dönerse umresine veya haccına zarar vermez.

 

Ancak Medine’de Kainatın Efendisi medfun olduğu için kadr-u kıymeti çok artmaktadır. Mekke’ye umre için gelenler, Peygamberimizi ziyaret edip şefaatini dileyecek, o ziyaretleri sağ iken yapılmış gibi kabul olacaktır. Verilen selamı Allah’ın yardımı ile Allah’ın Resulu işitip, kabul edip cevap veriyorlar.

 

Hz. Peygamberin adıyla anılan, evinin de içinde bulunduğu, o evde defnedildiği, yanı başında Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’in de medfun olduğu, İslam devletinin temellerinin atıldığı, her zaman cemaat-ı kübranın bulunduğu camide saf tutup namaz kılmak, lahuti havayı teneffüs etmek imkanını yakalamak her faniye nasip olmuyor.

 

Bize alışan, kardeş, dost ve yakınlarla her sene üç-dört defa bu zevki yakalamaya çalışıyoruz. Bilhassa Medine’de şartlar da uygun olduğu için bütün vakitleri Mescid-i Nebevi’de kılmaya çalışıyor, hatimler yapıyor, Hizbu’ul-Envarlar ile namazlardan sonra dersler okumaya çalışıyoruz.

 

Hz. Peygamber her cumartesi günü Kuba mescidini ziyaret ederdi. Biz de geçtiğimiz 4 Nisan Cumartesi günü Kuba’dan başlayarak ziyaretlerimizi yaptık. Hac mevsimi gibi Kuba mescidi tıklım, tıklımdı. Takva mescidi olarak Kur’an’da medhedilen Kuba’da iki rek’at namaz kılmak umre sevabını kazandırdığı da rivayetler arasındadır.

 

Bu seferimizde 20-25 yaşında gençler de vardı. Onlardan biri çok heyecanlı. “Biz bu mübarek yerlere geç gelmişiz” deyip iç çekiyordu.

 

Medine’nin dağına, taşına peygamberin havası hakim olduğunu yaşayarak görmek mümkündür. Her köşede, her mevkide Nurlu insanların ayak izleri var.

 

Allah’a hamd ediyoruz ki, bize nur nasip etmiş. O nur bize kafi ve vafidir. Hakkıyla istifade etmeyi nasip etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.

 

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.