Medine'de her gece Kadir Gecesi

Manevi mevsim, bereketli günler, bire bin, onbin, hatta otuzbin sevap sayılan Ramazanın son on günündeyiz. Camiler dolup taşıyor. Hatim ile teravihler kılınıyor. Beş vakit bilhassa yatsı namazı ve cemaatla kılınan teheccüd namazlarında Mekke'de Mescid-i Haram, Medine'de Mescid-i Nebevi lebaleb dolup taşıyor.

Mekke'de tavaf, Medine'de Hz. Peygamberi ziyaret heyecanı ile akan göz yaşları, yalvarmalar, istiğfarlar, dua ve zikirlerle kalbler mutmain oluyor. Dertlilere çare, hastalara şifa, borçlular için eda, ana ve baba başta olmak üzere, yakınlara, ehl-i imana dualar yapılıyor.

Bu dualar münferid olduğu gibi, cemaati zaman zaman ağlatan imamın yakarışlarına sesli aminlerle de Alah'ın rahmeti celbediliyor. Siz kendinizi o dua deryasının içine bırakıyorsunuz. O ne lahuti bir hava, ne güzel bir ortam. Adeta cenneti andırıyor.

Yeşil Kubbe altında selamları kabul buyuran Kainatın Sultanı, yanıbaşında Sadık arkadaşı Ebubekir, İslamın ilasina vesile olması, Müslüman olmasi için Hz. Peygamberin dua ettiği kahraman halife Ömer'e kemal-i edeple, huşu içinde selam veriliyor.

Vitir namazının duası zaman zaman on dakika buluyor. İmam dua ederken hıçkırıklara boğuluyor. İçten ve samimi ağlıyor. Onun ağlamasıyla cemaat de ağlıyor. Herkes hep beraber, günahlarının affı için ağlıyor. İslam aleminin kurtuluşu, ıslahı, hastaların şifa bulması, bütün sıkıntıların bertaraf olması için ağlıyor.

Bu Mukaddes beldede gündüz hayat rolantiye alınıyor. Hayat gece başlıyor. Sabaha kadar dükkanlar açık, çocuklar oynuyor.

Kadir gecesi ise son on günde aranıyor. Ramazanın son on günü bütün geceler ihya ediliyor. İki saat süren teravih, gece saat 01'de başlayan ve iki saat devam eden teheccüd namazı ile vitir ve kunut duası, sahur yemeği, hemen sabah namazı ile devam ediyor. Onun için burada Kadir gecesini fark etmek mümkün değil. Her gece Kadir gecesidir.

Cenab-ı Allah bu mukaddes gecenin hakikatini kazanmayı nasip etsin.

Nurlu şehir Medine'den selam ve dualarla; Kadir geceniz, Ramazan bayramınız hayırlı, bereketli ve feyizli olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum