Medine’de bir Arap Risale-i Nur'la tanışınca hayret etti

Medine’de bir Arap Risale-i Nur'la tanışınca hayret etti

Risale-i Nur’dan istifade edilerek hazırlanan ittihad-ı islam broşürleri arapça olarak basıldı…

İsmail Aybey’in Haberi
RİSALEHABER - Manisa

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin Risale-i Nur külliyatından hazırladıkları broşürlerle hizmetlerine devam eden Manisalı Nur Gönüllüsü gençler, Üstadın “Bu zamanda en büyük farz vazifesi İttihad-ı İslam’dır” diyerek büyük önem verdiği Müslümanların birliğiyle ilgili 2000 adet broşür hazırladı. Uhuvvet Risalesi, İhlas Risalesi ve Hutbe-i Şamiye’den hazırlanan broşürler başta Mekke, Medine, Hindistan, Ürdün olmak üzere çeşitli yerlere gönderildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kutsi Volkan, “Üstadımızın Risale-i Nur’da büyük önem verdiği bir hakikat olan ittihad-ı İslam ile ilgili bastırdığımız 2000 broşürle hizmetimize devam ediyoruz. Bu broşürleri başta Mekke ve Medine olmak üzere değişik yerlere gönderdik. Olumlu tepkiler alıyoruz. Amacımız Üstadımızın nurlarını dünyaya duyurmak.” şeklinde konuştu.

MEDİNE’DEN GELEN BİR MESAJ

Kendilerine çok fazla olumlu dönüş yapıldığını beyan eden Kutsi Volkan, “Medine’de broşürleri dağıtan Sabri Evci isimli arkadaşımızdan gelen mesaj bizi çok memnun etti. Mesaj şu şekilde: Bugün seyyidlerden bir aile geldi yanıma. Onlara daha önceden broşür vermiştim. Sabah 3’te mescide gidiyordum. Orada beni buldular. Öyle memnun olmuşlar ki Üstadı araştırarak Külliyatı istemişler. Biz Bediüzzaman’ı duymuştuk ama kitabını okumamıştık şimdi okuduk. Sen bize hazine verdin. Benden adres aldılar, telefon nosu verdiler. Biz Türkiye’ye geleceğiz mutlaka seni ziyaret edeceğiz diyerek çok teşekkür ettiler. İşaratül İcaz’ı  internetten okumuş çok etkilenmiş. Böyle kitap hiç görmedim demiş.

ÜSTADIN İTTİHAD-I İSLAM İLE İLGİLİ SÖZLERİ

“İttihad-ı İslâm hakikatında olan İttihad-ı Muhammedî’nin (Aleyhissalâtü Vesselâm) cihet-i vahdeti tevhid-i İlahîdir. Peyman ve yemini de imandır. Encümen ve cem’iyetleri, mesacid ve medaris ve zevayadır. Müntesibîni umum mü’minlerdir. Nizamnamesi Sünnet-i Ahmediye’dir (Aleyhissalâtü Vesselâm). Kanunu, evamir ve nevahî-i şer’iyedir. Bu ittihad, âdetten değil, ibadettir.”

 “İhfa, havf, riyadandır. Farzda riya yoktur. Bu zamanın en büyük farz vazifesi, ittihad-ı İslâmdır. İttihadın hedef ve maksadı; o kadar uzun, münşaib, muhit merakiz ve meabid-i İslâmiyeyi birbirine rabtettiren bir silsile-i nuranîyi ihtizaza getirmekle, onunla merbut olanları ikaz ve tarîk-i terakkiye bir hâhiş ve emr-i vicdanî ile sevketmektir.”

“Bu ittihadın meşrebi, muhabbettir. Husumeti ise, cehalet ve zarûret ve nifakadır. Gayr-ı müslimler emin olsunlar ki; bu ittihadımız, bu üç sıfata hücumdur. Gayr-ı müslime karşı hareketimiz ikna’dır. Zîrâ onları medenî biliriz. Ve İslâmiyeti mahbub ve ulvî göstermektir. Zîrâ onları munsif zannediyoruz.

haber-foto-01-055.jpghaber-foto-03-019.jpghaber-foto-02-029.jpghaber-foto-04-010.jpg

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.