Medeniyet Okulu” Toplumun Tamamını Kucaklıyor

Medeniyet Okulu” Toplumun Tamamını Kucaklıyor

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü “Medeniyet Okulu” projesi kapsamında gezici eğitim araçları ve 100 okula kurulacak kütüphanenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya kültürüne katkı yapan ve Türkiye’ye örnek olan Medeniyet Okulu projesinin Konya’daki bin 710 okulda hayata geçtiğini, toplumun tamamını kucaklamayı amaçladığını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’daki çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yürüttüğü “Medeniyet Okulu” projesi kapsamında gezici eğitim araçları ve 100 okula kurulacak kütüphane çalışmalarının tanıtımı yapılarak, 31 ilçenin katılımı ile gerçekleşecek münazara ve bilgi yarışmalarının kuraları çekildi. 

Mehmet Karaciğanlar Mevlana İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşen program, Medeniyet Okulu tanıtım filminin izlenmesi, tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve meddah ile başladı. Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Büyükşehir Beledisi’nin yürüttüğü Medeniyet Okulu projesi ile 31 ilçedeki okulların ve öğrencilerin yüzlerinin güldüğünü belirterek, proje kapsamında gidilmeyen okul, gezilmeyen ilçe, ziyaret edilmeyen köy kalmayacağını söyledi. Projeyle 439 bin öğrenciye ulaşılacağını kaydeden Gürsoy, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Medeniyet Okulu kapsamında yapılan çalışmaların öğrencilerin gelişmesine kaktı sağlayacağını vurgulayarak, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi. KONYA KÜLTÜRÜNE KATKI Konuşmasında Medeniyet Okulu kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, projeyle Konya’nın kültürüne katkı yaptıklarını ve Türkiye’ye örnek olduklarını ifade etti. Okul ve öğrenci sayısı, program içeriği açısından Türkiye’nin en geniş kapsamlı değerler eğitimi çalışmasını yürüttüklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Medeniyet Okulu projemiz bin 710 okulda hayata geçti. Bugüne kadar cömertlik, hoşgörü, dürüstlük, sevgi konularını işledik. 
Mart ayının konusu ise ümit” dedi. Toplumun tamamını kucaklamaya çalışan, her alanda bir değerler eğitimi projesi olan Medeniyet Okulu’nun bugüne kadar yapılan hizmetlerin hepsinden daha önemli olduğunu belirten Başkan Akyürek, “Çünkü bu çalışmayla insanımıza doğrudan hizmet vermiş oluyoruz. İnsan yetiştirmeye katkı yapıyoruz. 

Proje ortaklarımıza, katkı yapan herkese ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, Genel Sekreter Yardımcıları Süleyman Şenol Aydın, Ercan Uslu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı,İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile 31 ilçeden öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda, Başkan Akyürek ve protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek Mehmet Karaciğanlar Mevlana İmam Hatip Ortaokulu’nda kurulan kütüphanenin açılışını yaptılar. 31 ilçede düzenlenen Haydi Bil Bakalım bilgi yarışması ile Haydi Konuş Bakalım münazara yarışmasının Konya finallerinin eşleşmeleri için kura çekiminin yapıldığı programın sonunda Başkan Akyürek ve beraberindekiler bilim tırı, gezici kütüphane, 8D sinema gibi mobil araçları incelediler.

haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.