Mecliste domuz gribi önlemleri alındı

Mecliste domuz gribi önlemleri alındı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yargıya intikal etmiş konularda konuşmadığını söyledi domuz gribi önlemleriyle ilgili olarak da mecliste bazı önlemler aldıklarını belirtti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, yargıya intikal etmiş konularda konuşmadığını hatırlatarak, ''Dün yapılan açıklama da yargı süreçlerinin beklenmesinin takip edilmesi yönünde idi... Ben de aynı şeyleri söylüyorum'' dedi.

Avrasya Gençlik Forumu açılış programına katılmak üzere Antalya'nın Beldibi beldesinde gelen Şahin, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir başka gazetecinin, ''İrtica Mücadele Eylem Planı'' tartışmaları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un dünkü görüşmesini hatırlatması üzerine, Şahin şunları söyledi:

''Sayın Başbakan ile Genelkurmay Başkanının konuşmaları, zaman zaman gerçekleşen görüşmelerdir. Dün Başbakanlıktan bu konu ile ilgili açıklamalar yapıldı. Benim TBMM Başkanı olarak yargıya intikal etmiş konularla ilgili açıklama yapmadığımı biliyorsunuz. Dün yapılan açıklama da, yargı süreçlerinin beklenmesinin takip edilmesi yönünde idi. Ben de aynı şeyleri söylüyorum.''

H1N1 GRİBİ ÖNLEMLERİ

Şahin, bir gazetecinin, halk arasında ''domuz gribi'' olarak bilinen, pandemik A(H1N1) gribine yönelik TBMM'de tedbir alınıp alınmadığını sorması üzerine, ''Gayet tabii... Bizim sağlık ünitemiz bu konuyla ilgili, sağlık açısından alınması gereken tedbirler ne ise onları alıyor. Sağlık Bakanlığımız ile koordineli şekilde yapıyorlar'' dedi.

Şahin, ''Bir hijyen yapılıyor mu?'' şeklindeki sorusuna da, ''Yapıyorlar, yapıyorlar'' karşılığını verdi.

TBMM Başkanı Şahin, Kemer ilçesindeki doktor ihtiyacına ilişkin bir soru üzerine de, ''Siz beni Sağlık Bakanı zannettiniz'' diye espri yaptı. Şahin, doktor ihtiyacı sorununun kendisine de intikal ettiğini söyledi.

Türkiye'nin istediği her yere anında doktor gönderme imkanının bulunmadığını ve doktor açığı olduğunu dile getiren TBMM Başkanı Şahin, ''Sağlık bakanımızdan rica ettim. Bu konu ile ilgileniyor. Sanırım yakın bir zamanda bu ihtiyaç karşılanır'' dedi.

Şahin, Cuma namazını da Beldibi Sahil Camisinde kıldı.
Haber 7