Meclis'te bedelli askerlik gündeme geldi

Meclis'te bedelli askerlik gündeme geldi

TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Savunma Bakanlığı’nın 2011 yılı bütçesi üzerinde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Pazarcı, askerlik konusunda beklentisi olanların konumunu gündeme getirdi.

TBMM Genel Kurulunda, Milli Savunma Bakanlığı’nın 2011 yılı bütçesi üzerinde konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Balıkesir Pazarcı, “Askerlik görevi ile ilgili bir kaos yaşanmaktadır. Birinci sorun; bedelli askerlik sorunu, yüzlerce elektronik posta alıyoruz. İkinci sorun; askerlik süresi ile ilgilidir. Tek tip mi askerlik olacak, bu süre ne kadar olacak, bu merak konusudur. Üçüncü sorun ise profesyonel askerliğe gidilip gidilmeyeceğidir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Ulaştırma ve Milli Savunma bakanlıklarının 2011 yılı bütçelerinin görüşmelerine başlandı.

Milli Savunma Bakanlığı bütçesi üzerinde söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Hüseyin Pazarcı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin belirli bir süreden beri ağır bir yıpratma furyasına uğratıldığını söyledi. Pazarcı, şöyle dedi:

“TSK’nın içinde yasalara aykırı davranan bireyler bulunduğu takdirde bunun hukuka uygun olarak gerekli soruşturmaya tabi tutulması hiç kimsenin reddedeceği bir unsur değildir. Ancak durum bugün bunu göstermiyor. TSK’ye karşı adeta bir psikolojik harekat yürütülüyor. TSK yıpratılmamalıdır. Aksi takdirde durum güvenliğimizi tehlikeye düşürecek olasılıkları da ortaya çıkaracaktır.”
Haber 7