Meclis'te 21 başörtülü milletvekili yemin etti

Meclis'te 21 başörtülü milletvekili yemin etti

Başörtülü milletvekilleri 1999'da başörtülü seçilen Merve Kavakçı'ya dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in gösterdiği tepkiyi hatırlattı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Yeni seçilen milletvekilleri yemin etti. Yeni meclis yapısında en dikkat çekici farklılık 21 başörtülü milletvekilinin olması.

Başörtülü milletvekilleri 1999'da başörtülü seçilen Merve Kavakçı'ya dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in gösterdiği tepkiyi hatırlattı.

Kavakçı, Meclis Genel Kuruluna girmesi ile DSP'liler tepki göstermeye başlamıştı. Büyük gürültü çıkaran DSP'liler "dışarı dışarı" diye tempo tutumuş ardından Ecevit kürsüye çıkmış ve "Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz" ifadelerini kullanmıştı. 

Ecevit'in o günkü yüz ifadesi aradan yıllar geçmesine rağmen unutulmadı. Merve Kavakçı başörtülü olduğu için çocukları ile birlikte linç edilmeye çalışıldı. 

15 yıl önce Ecevit'in gösterdiği tepki sadece Merve Kavakçı'nın şahsına değil başörtünün temsil ettiği inancınaydı. Nitekim ilk seçimde DSP silinmişti.

Türkiye yıllarca başörtüsünü okullarda ve devlet dairelerinde yasakladı. Şimdi ise her yerde serbest. Serbest olması kıyameti koparmadı. Türkiye'nin birliğini, kardeşliğini güçlendirdi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum