MEB'in yeni sistemi; 'Videolu eğitim'

MEB'in yeni sistemi; 'Videolu eğitim'

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik 'videolu eğitimi' uygulaması sistemine geçti.

MEB-Khan Academy Türkçe işbirliği kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin özellikle sayısal derslerine takviye amacıyla 2 bine yakın eğitici videoyu yayınlanmaya başladı.
 
8-10 dakikalık matematik ve fen bilimleri ağırlıklı videolarda, öğrencilere zor gelen sayısal dersler, akıcı ve anlaşılır bir dille anlatılıyor.

MEB ve Khan Academy'ye ait videoların Türkçe'ye çevrilmesi çalışmalarını yürüten Bilimsel ve Teknik Yayınları Çeviri Vakfı arasında işbirliği protokolü geçen yıl imzalandı. Ortaklık, eğitim içeriklerini FATİH projesi kapsamında kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı'nda yayınlanmasını ve kullanıcıların bu içeriklerden ücretsiz olarak faydalanmasını içeriyor.

Bakanlık yetkilileri, videoların okul müfredatına uygun şekilde sınıf sınıf ayrılmasını istedi Bu doğrultuda içerikler, öğrencilerin kendi sınıflarının müfredatına göre sırasıyla izleyebileceği bir teknikte hazırlandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.