MEB'den uzak okullara yerleşen öğrencilere nakil imkanı

MEB'den uzak okullara yerleşen öğrencilere nakil imkanı

MEB, TEOG kapsamında, ikamet adreslerine uzak okullara sistem tarafından yerleştirilen veya bu sebeple açık liseye naklini alan öğrencilerin, adreslerine en yakın okullara nakil ve geçişlerini 17 Ekim'e kadar yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, belirttiği 3 ilçe dışında ikamet adreslerine uzak okullara sistem tarafından yerleştirilen veya bu sebeple açık liseye naklini alan öğrencilerin, adreslerine en yakın okullara nakil ve geçişlerini 17 Ekim'e kadar yapacak.
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla illere gönderilen yazıda, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında yapılan tercih, yerleştirme ve nakil işlemlerinin 2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş  Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu ve Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca yapıldığı anımsatıldı.
 
Bu kapsamda, bazı öğrencilerin tercihleri dışında ve ikamet adreslerine uzak okullara yerleştirildikleri ve bu durumdaki öğrencilerin nakil sürecinde de taleplerinin gerçekleşmediğinin anlaşıldığı belirtildi. 
 
Yazıda, e-Kılavuzu hükümlerine göre tercih yapmayan veya B grubu tercihlerinde belirttiği 3 ilçe dışında ikamet adreslerine uzak okullara sistem tarafından yerleştirilen veya bu sebeple açık liseye naklini alan öğrencilerin, adreslerine yakın ve tercihleri doğrultusunda aynı tür veya program kapsamındaki okullara nakil ve geçişlerin yapılmasının öğrencilerin okula erişimlerini kolaylaştıracağı ifade edildi.
 
Yazıya göre, bu çerçevede, nakil ve geçişler, öğrenci velilerinin, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki Öğrenci Yerleştirme ve Kayıt Komisyonlarına yazılı talebi doğrultusunda, ikamet adreslerine en yakın mesleki ve teknik Anadolu liselerine, Anadolu imam hatip liselerine veya çok programlı Anadolu liseleri bünyesindeki programlara yapılacak. 
 
Nakiller, başvuranlar arasından puan üstünlüğü çerçevesinde okulların kontenjanlarını da dikkate alınarak dengeli bir şekilde Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre 17 Ekim'e kadar gerçekleştirilecek.
 
Bu çerçevede yapılacak nakil ve geçişler, 2014-2015 eğitim öğretim yılıyla sınırlı olacak. 
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.