MEB'den Soma'da 68 bin çocuğa destek

MEB'den Soma'da 68 bin çocuğa destek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Soma'daki maden faciası sonrası bölgeye gönderilen 126 rehber öğretmen, 257 okulu ziyaret edecek, 4 bin 453 öğretmene ve 68 bin 93 öğrenciye psiko-sosyal destek verecek.

MEB, Soma'daki maden faciasının ardından bölgede, hayatını kaybedenlerin aileleri, kazazedeler ve bunların ailelerine sunulan psiko-sosyal destek çalışmalarına devam ediyor.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 1999'dan bu yana kriz ve olası travmalara karşı rehber öğretmenlere gerek merkezi gerekse mahalli düzeyde eğitimler veriyor. Bu kapsamda MEB, psiko-sosyal Müdahale Hizmetleri Ekibi'ni olası krizlere karşı hazır bekletiyor.

79 okulu ziyaret ettiler

Bakanlık, bu kapsamda facianın meydana geldiği 13 Mayıs Salı günü itibariyle, psiko-sosyal destek için çalışmalarına başladı. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ilk gün çalışmaların nasıl yürütüleceğinin belirlenmesi için krize müdahale yol haritasını hazırladı. Bu çerçevede, ilçe milli eğitim müdürlüğü kanalıyla, bölgedeki tüm okul ve kurumlardan olaydan etkilenen ve etkilenmesi muhtemel öğrencilerin bilgileri toplandı. Manisa ve çevre il ve ilçelerdeki travma eğitimi almış tüm psikolojik danışmanlar tespit edilerek, okullara ziyarete gidecek ekipler belirlendi.

Çalışmalar kapsamında bölgeye gönderilen 126 rehber öğretmen, 7 gün boyunca İzmir, Balıkesir ve Manisa'daki 79 okulu ziyaret ederek "Okul Odaklı Kriz Müdahale Planı" çerçevesinde öğretmenlere yas süreci davranışlarına ilişkin bilgi verdi.

Rehber öğretmenler, hayatını kaybedenlerin aileleri, kazazedeler ve kazazedelerin ailelerine taziye ve geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu. Psikolojik danışmanlar, aynı zamanda mezarlık, hastane ve camilere gözlem ziyaretine de gitti. Öğretmenler, ailelere yardımcı olmak için cenazelere de katıldı.

Bölgedeki bu 126 öğretmen, 6 ay boyunca bölgedeki çalışmalarına devam ederek, 257 okulda 4 bin 453 öğretmene, 68 bin 93 öğrenciye ulaşacak.

Ailelerden "devlet çocukları okutsun" talebi

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Yurdagül Aydoğan başkanlığındaki üst düzey yetkililer, aileleri teker teker ziyaret ederek, Bakanlık olarak kendilerinin ve çocuklarının yanlarında olduklarını ifade ettiler. Yetkililer, vatandaşlara ilerleyen günlerde planlanan destek hizmetleri hakkında da bilgi verildi.

Aileler, özellikle geride kalan çocuklara devletin sahip çıkmasını ve devlet tarafından okutulmasını istedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.