MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri nasıl öğrenilir? (2017)

MEB 20 Bin Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri nasıl öğrenilir? (2017)

2017 yılında 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması için süreç kaldığı yerden devam ediyor. 21 Mart 2017 tarihinde sona eren Öğretmen Ataması ön başvurularının ardından, Sözlü Mülakat Tarihleri bugün açıklanıyor. Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri 2017...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılının yaz aylarında 20 bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması yapılacak. Atama için ön başvurular 15 Mart 2017 tarihinde başlayıp, 21 Mart 2017 tarihinde sona erdi. Binlerce Öğretmen Adayı artık Sözlü Mülakat için gün sayıyor. Fakat öncesinde MEB Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yerleri büyük merak konusu olmuş durumda.

27 Mart 2017'de, yani bugün, Öğretmen Adayları'nn Sözlü Mülakata gireceği sınav merkezleri MEB tarafından açıklanacak. Ön Başvurusunu yapmış binlerce Öğretmen adayı; 2017 MEB Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Mülakat yerleri, 2017 Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yeri nasıl öğrenilir? Sözleşmeli Öğretmen Ataması Mülakat Yerleri 2017 gibi aramalar yapıyor.

MEB Öğretmen Ataması Sözlü Mülakat Yeri nasıl öğrenilir?

MEB 27 Mart 2017 tarihinde Sözleşmeli Öğretmen Alımı için başvurmuş öğretmen adaylarının sözlü mülakat giriş yerlerini açıklıyor. Sonuçlar;

https://mebbis.meb.gov.tr/

http://ikgm.meb.gov.tr

adresleri üzerinden duyurulacak ve Öğretmen Adayları'nın ulaşımına açılacak.

Sözlü Sınav'da 60 ve üzeri bir puan almayı başaran adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından çalışmak istedikleri 20 okulu elektronik ortamdan tercih edecekler.

Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir.

Sözlü sınav komisyonunun sekretarya işlemleri, sınav merkezlerinin bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yürütülecektir.

Sözlü sınava katılanların sınav puanları “Sözlü Sınav Sonuç Ekranı”na işlenecek; sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecektir.

 

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.