McDonalds'ta skandal: Ya başörtünü çıkar, ya da buradan git!

McDonalds'ta skandal: Ya başörtünü çıkar, ya da buradan git!

İngiltere'nin Başkenti Londra'da ünlü fast food lokantası McDonalds'ın bir şubesinde yaşanan olay Dünya gündeminde...

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- 19 yaşındaki bir Müslüman öğrenci, Kuzey Londra'daki Holloway yolunda bir McDonald's şubesinde başörtüsü nedeniyle kovuldu. Öğrenci, yapılan ayrımcılığı kameraya alınca dünya bir anda ayağa kalktı. Videoda 19 yaşındaki Müslüman kıza, restoranın güvenliğinin 'ya başörtünü çıkar, ya da buradan git' dediği duyuluyor.

Müslüman kız, yaşadığı ayrımcılık ile ilgili şu sözleri kullandı; "Başörtüsünü dini nedenlerden ötürü giyiyorum ve bundan utanacak değilim. Şimdi sıraya gireceğim ve istediğim yiyecekleri alacağım, çünkü bu benim hakkım."

İndependent'a gönderilen bu video bir anda dünya genelinde paylaşıldı. Ünlü Fast-Food zincirine bu ayrımcılık nedeniyle tepki yağdı. Fakat McDonald's da İndependent'a bir açıklama göndererek, bu olayda yer alan kişilerin kendi görüşlerini yansıtmadığını, başörtülü birinin restoranlarına girmesini kısıtlayan herhangi bir politikalarının bulunmadığını söyledi. 

McDonald's, yazılı açıklamasında, bu olay yüzünden tüm müşterilerden özür dilediğini ve bu konuyu ciddiye aldıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum