Mazlumlara ‘Yardım Eli’

Mazlumlara ‘Yardım Eli’

Esed rejiminin üç yılı aşkın bir süreden beri sistematik katliam ve baskıları karşısında yaşam mücadelesi veren Suriye halkının yaralarını sarmak için Türk hayırseverlerinin yardımları devam ediyor.

 Yardımeli derneğinin organize ettiği “Sana İhtiyacım Var” yardım kampanyası kapsamında Sakarya’nın Pamukova ve Geyve ilçelerinde hayırsever vatandaşlar temel gıda ve giyim malzemelerinden oluşan iki TIR’lık insani yardım malzemelerini düzenlenen törenle Suriye’ye uğurladı.

Geyve Cumhuriyet Meydanında düzenlenen TIR’ları uğurlama törenine ilçe kaymakamı İdris Akbıyık, Belediye Başkanı Murat Kaya, Yardımeli derneği temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Suriye’de yaşanan savaş nedeni ile açlığa karşı kampanyayı başlattıklarını dile getiren Yardımeli Geyve Temsilcisi Yasin Çay de, dünya’da ve Türkiye’de yaşanan dramlar konusunda bundan sonra da yardımları devam ettireceklerini söyledi.

Yardım kampanyası gönüllüsü Ahmet Erol ise Yardımeli Derneğinin öncülüğünde başlattıkları kampanyanın büyük ilgi gördüğünü söyleyerek, “Bu TIR’lar gıda maddesiyle birlikte kardeşlik duygularımızı da götürüyor. İman varsa, imkan da vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun, rengine, ırkına bakmadan mazluma el uzatmalıyız” ifadelerini kullandı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.