Mazeret sınavları sona erdi

Mazeret sınavları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) tarafından 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılmayan 34 bin 653 öğrenci için yapılan mazeret sınavları sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) tarafından 8. sınıflar için düzenlenen merkezi ortak sınavlara katılmayan 34 bin 653 öğrenci için yapılan mazeret sınavları sona erdi.

MEB tarafından bu yıl uygulamaya geçilen Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları kapsamında ikinci dönem sınavları, 28-29 Nisan'da, yurt içi ve yurt dışı 986 sınav merkezinde, 15 bin 814 okulda, 91 bin 8 salonda gerçekleştirildi.

Bakanlık, 1 milyon 271 bin 273 öğrencinin katılabileceği şekilde hazırlık yaptı ancak sınavlara 34 bin 653 öğrenci katılmadı.

Okul müdürlükleri tarafından, mazeretlerini sınavlardan önce bildiren ve sınav günü mazeretli ya da mazeretsiz olarak yazılılara girmeyen öğrencilerin bilgileri son oturumdan sonra e-Okul sistemine işlendi. Bu bilgiler doğrultusunda Bakanlık, mazeret durumuna bakılmaksızın yazılılara katılmayan tüm öğrenciler için sınav yerleştirmesi yaptı.

Bu öğrenciler için dün ve bugün mazeret sınavları yapıldı. Öğrenciler, dünkü sınavlarda Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi yazılıları, bugün de fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil sınavlarına girdi. Oturumlar 09.00, 10.10 ve 11.20'de başladı ve saat 12.00'de tamamlandı.

Her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu, değerlendirmede yanlış cevap doğru cevap sayısını etkilemedi. Sınavlar 40'ar dakika sürdü. Yazılılar arasında 30 dakika dinlenme süresi verildi.

Soru kitapçıkları ve cevap anahtarları bugün yayımlanacak

Mazeret sınavlarının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları bugün saat 14.00'ten sonra Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden açıklanacak.

Mazeret sınavına giremeyen öğrenciler, sınavlara katılmamış olarak değerlendirilecek. Sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları, puanla değerlendirilmeyecek ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında, sınav adedi tam olarak alınacak.

Mazeret sınavlarıyla bu yılki merkezi ortak sınavlar tamamlanmış oldu. Sınav sonuçlarının haziran ayında açıklanması planlanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.