Mavi Marmara’ya Samsun’da büyük ilgi

Mavi Marmara’ya Samsun’da büyük ilgi

Gazze’ye insani yardım götürürken İsrail askerlerince yapılan baskında 9 kişinin öldüğü, 30 kişinin yaralandığı Mavi Marmara gemisi, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı ve Canik Belediyesi’nin düzenlediği organizasyonla Samsunlularla buluştu.

Samsunport Sanayi Rıhtımı’nda düzenlenen organizasyonda, Mavi Marmara gemisi limana yanaştı. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara’nın insanlık gemisi olduğunu söyledi.

Çözüm sürecine destek isteyen Yıldırım, “Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Arabıyla, Avrupa’daki vicdan sahipleriyle Kudüs’ün özgürleştirilmesini sağlayacağız. O nedenle sizden bir ricam olacak, ne olursa olsun batıdaki ve Karadeniz’deki kardeşlerim çözüm sürecine destek verin. Çözüm süreci sadece Kürtlerin ve Türklerin kardeşliği ve özgürleşmesi değildir, çözüm süreci insanlığın kurtuluşudur. Bu süreç başarıya ulaşırsa Mescid-i Aksa’ya doğru yürüyüşümüz sürecek. Kudüs de özgür olacak ve insanlık kurtulacak” dedi.

Saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan ise, Mavi Marmara’nın bir dönüm noktası olduğunu belirterek, “Mazlumların yanında yer alan insanların sayısı çoğaldı. Gençlerimiz dirildi, yeni Furkanlar doğdu. Furkan’ın yolundan gidecek nice gençleri gördükçe ümitleniyorum, Allah hepinizden razı olsun” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Mavi Marmara gemisi ziyarete açıldı. Vatandaşlar gemideki Mazlum Coğrafyalar Müzesi’ni ziyaret etti.

Geminin, 16 Mart Pazartesi gününe kadar ziyarete açık olacağı öğrenildi. Mavi Marmara Gemisi 18 Mart’ta Çanakkale’de olacak.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.