Mavi Marmara'da eşini kaybeden kadın duygulandırdı

Mavi Marmara'da eşini kaybeden kadın duygulandırdı

Mavi Marmara gemisindeki saldırıda eşini kaybeden Topçuoğlu, "Şimdi deseler ki o gemi yola çıkıyor. Yeniden biner, o gemide yolculuğumu yeniden yaparım, eşimin şehit olacağını bile bile." dedi.

Düzce Üniversitesi İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğunca "Mavi Marmara" paneli düzenlendi.

Saldırıda eşi Çetin Topçuoğlu'nu kaybeden ve kendisi de yaralanan Çiğdem Topçuoğlu, Cumhuriyet Konferans Salonu'ndaki panelde yaptığı konuşmada, gemide yaşadıklarını anlattı.

Gazze ve Filistin'in çok büyük öneme sahip coğrafyalar olduğunu belirten Topçuoğlu, Mavi Marmara gemisinin insanlık adına evrensel bir mesaj verdiğini, ırk, din, dil ve cins ayrımı yapılmaksızın gemiye bindiklerini, ümmeti ve ümmet bilincini oluşturdularını söyledi.

Topçuoğlu, "Şimdi deseler ki o gemi yola çıkıyor. Gemiye tekrar binebilmek adına inanın neresine yapışacağımı bilemem. Yeniden biner, o gemide yolculuğumu yeniden yaparım, eşimin şehit olacağını bile bile. Başıma aynı şeylerin geleceğini bile bile. Çünkü benim otoritem Allah'tır. Ben ancak ondan izin alırım. Onun çizgisidir beni yola götüren. Allah'tır ve Allah'ın resulüdür, O'nun koymuş olduğu çizgidir." diye konuştu. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.