Mavi Marmara şehidinin adı yurtta yaşayacak

Mavi Marmara şehidinin adı yurtta yaşayacak

Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden lise öğrencisi Furkan Doğan'ın adını taşıyan öğrenci yurdu bu yıl hizmete girecek.

Talas Caddesi'nde 2 yıl önce inşaatına başlanan Şehit Furkan Doğan Öğrenci Yurdu ve Gençlik Merkezi yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla ilk öğrencilerine kapılarını açacak.
 
Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de İlim Yayma Cemiyet Kayseri Şubesi'nin yönetim kurulunda yer aldığını söyledi.
 
Kayseri'ye yapılan öğrenci yurduna oğlunun adının verilmesini çok anlamlı bulduğunu ifade eden Doğan, "Burayı yeni Furkanların yetişeceği bir merkez olarak görüyorum. Furkanımızın adını verdik, inşallah bin Furkan buradan yetişecek" diye konuştu. 
 
Tesiste öğrenci yurdunun yanı sıra öğrencilerin sosyal aktivitelerde bulunacağı bir Gençlik Merkezi de olacağını belirten Doğan, öğrencilerin barındıkları ortamda hem dünyevi hem de ahiretleriyle ilgili donanım kazanacaklarını dile getirdi.
 
 15 bin metrekarelik alan gençlere tahsis edildi
 
İlim Yayma Cemiyeti Kayseri Şube Başkanı Oğuz Memiş ise derneğin Türkiye'nin en büyük yurt işletmeciliği yapan sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.
 
Hayırseverlerin inşaat masraflarına çok büyük destek verdiklerini anlatan Memiş, şunları kaydetti:
 
"Yurt için Erciyes Üniversitesine çok yakın bir yeri seçtik. 300 erkek öğrenciyi yurdumuzda barındıracağız. Burası büyük bir kompleks. Öğrenci yurdunun yanı sıra bir gençlik merkezi de olacak. Yarı olimpik yüzme havuzu, büyük konferans salonları, çok amaçlı salonlar, kafeteryalarıyla gençlik için bir cazibe merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Biz otelcilik hizmeti vermiyoruz. Gençliğimizi  hem ahlaki hem de İslami değerlerle yetiştirmek istiyoruz. Furkan da bu anlamda Kayseri'nin, gençliğin gururu. Bir mesajı, anlamı olan sembol kişilik. Adını bu yurda vererek hem kendisine vefa borcumuzu ödemiş olmak istiyoruz hem de neslimize Furkan'ın mesajını, gayretini, uğruna şehit olduğu ideali anlatmak istiyoruz."
 
Memiş, öğrenci yurdunun yanına ilerde bir cami ve park da yaptırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.