Mavi Marmara, Said Nursi'nin müsbet hareketine örnektir

Mavi Marmara, Said Nursi'nin müsbet hareketine örnektir

Gazeteci Cem Küçük'ün Mavi Marmara şehitleri için "manyak tipler" ifadesini kullanması büyük tepkilere yol açtı. Bediüzzaman Said Nursi'ye göre...

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-İsrail'in Filistinlilere uyguladığı zulme karşı yola çıkan Mavi Marmara gemisi bu sefer farklı bir tartışma ile gündemde. Gazeteci Cem Küçük'ün Mavi Marmara şehitleri için "manyak tipler" ifadesini kullanması büyük tepkilere yol açtı.

Cem Küçük katıldığı bir televizyon programında ''Mavi Marmara'daki o manyak tipler. Yani, kafadan İsrail düşmanı, kafadan batı düşmanı kafadan her şeye düşman bir tip var. Garip, garip tipler var Bunlarla da bu yolların ayrılması lazım'' dedi. Tartışma sosyal medyanın en çok konuşulan maddelerinden biri oldu.

MAVİ MARMARA SAİD NURSİ'NİN MÜSBET HAREKETİNE UYGUN

Mavi Marmara hadisesinin yaşandığı günlerde konu "müsbet hareket" kavramı etrafında da tartışılmıştı. Konuyu Risale Haber’e değerlendiren Siyaset Bilimci Doç. Dr. Ahmet Yıldız, Bediüzzaman Said Nursi açısından Mavi Marmara'nın müsbet harekete uygun olduğunu şu sözlerele açıklamıştı.

"İsrail’e karşı mücadele, işgalci güce karşı koyma olduğu için müsbet hareketin ötesinde, “maddi cihad”ın kapsamına giren bir konudur. Dolayısıyla, Filistinlilerin İsrail’e karşı silahlı mücadelesinin, -intihar saldırıları hariç- meşruiyeti sorgulanamaz. Mavi Marmara’nın misyonu ise, maruz kaldığı tüm provokasyonlara rağmen şiddete başvurmayan ama boyun da eğmeyen, mevcut otoritenin keyfiliğine karşı onu “otorite” olarak da görmeyen Bediüzzaman Said Nursi'nin pozisyonu gibi, “asayişi” ihlal etmeyen, dünya barışı için ileri bir adımdır. “Hakkın hatırını,” İsrail’in hatırından üstün tutmaktır."

İsmail Berk'in "Akdeniz’de gece, balık ve Filistin" yazısı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.