Mavi Marmara için insan seli

Mavi Marmara için insan seli

Mavi Marmara katliamının 4. yılında 10 şehit için binlerce insan Sultanahmet Camii Meydanı'nda toplandı.

 Türkiye genelinden 250 otobüsün katıldığı yürüyüşte binlerce insan tekbir getirip dua etti. İHH Başkanı Bülent Yıldırım 'Allah nasip etti. İsrail'in sırtını yere getirdik. Türkiye'nin cesur hakim ve savcılarını tebrik ediyorum' dedi.

Mavi Marmara şehitleri saldırının 4. yılında İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda binlerce insanın katıldığı yürüyüş ile anıldı. Vatandaşlar hep bir ağızdan tekbir getirerek dua etti. İkindi namazının peşine başlayan yürüyüşe İstanbul'un dışında Türkiye genelinden 250 otobüsle gelen binlerce vatandaş katıldı. Antalya, İzmir, Adana, Ankara, Gaziantep, Adıyaman, Nevşehir ve bir çok ilden yürüyüş için İstanbul'a gelen vatandaşlar İsrail aleyhine sloganlar attı.

ŞEHİT FURKAN İÇİN GELDİLER

Yürüyüş için 10 otobüs gelen Antalya kafilesinden vatandaşlar mahkemenin son kararının umut verici olduğunu, zaferin yakın olduğunu söylediler. Mavi Marmara şehitlerinden Furkan Doğan'ın memleketi Kayseri'den de 4 otobüs İstanbul'a geldi. Kafileden Orhan Topca, Filistin şehitlerini anmaya geldiklerini söyledi. Topca, 'Şehidimiz Furkan'ın kanı yerde kalmayacak. Filistin'de zulüm bitene kadar mücadeleye devam edeceğiz. İki yüzlü Batı demokrasisi hayvanlara sahip çıkarken Müslümanlara acımıyor' diye konuştu.

SABRETTİK VE KAZANDIK

Yürüyüşün ardından Sarayburnu'nda bulunan Mavi Marmara gemisinin yanında anma programı düzenlendi. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: 'Allah nasip etti, İsrail'in sırtını yere getirdik. Herkes diyordu ki, 'İsrail yargılanamaz. Bunlar çocukları vurduğu zaman yargılanamaz, kadınları vurduğu zaman yargılanamaz' dediler. Türkiye mahkemelerinde dava açtığımız zaman

İsrail ve buradaki yandaşları bize dediler ki, 'bu bir tiyatrodur', sabrettik, kazandık ve tiyatroyu onlara gösterdik. Yakalama kararı, tutuklama kararı çıkardık. Türkiye'deki cesur yargıçları, cesur savcıları da tebrik ediyorum. Bir alkış da onlara.'

Gazzeliler unutmadı

İsrail'in, Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırının 4. yılı dolayısıyla Gazze'de anma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, 'Türk halkına selamlar' yazılı dövizler taşınırken, Mavi Marmara Şehitler Anıtı'na çelenk bırakıldı. Etkinliği düzenleyen 'Ambargoyla Mücadele Halk Komitesi' Başkanı Cemal El-Hudari, 'Bugün, Filistin için en üstün fedakarlığı gösterenleri, canlarını verenleri anmak için toplandık. Türk halkına, şehitlerin yakınlarına ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarımızı iletiyoruz' dedi.

Yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.