Mavi Marmara Gemisi Samsun'da!

Mavi Marmara Gemisi Samsun'da!

Samsunda gelen Mavi Marmara Gemisi ziyarete açıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, gemiyi ziyarete gelen Samsunlulara yaptığı konuşmada, çözüm sürecine destek verilmesini istedi.

Gazze'ye yardım götürmek için 5 yıl önce yola çıkan ve İsrail askerlerinin müdahalesi sonrası 10 kişinin şehit edildiği Mavi Marmara gemisi Canik İlçe Belediyesi'nin girişimleriyle bugün Samsun'a geldi. Binlerce kişinin katıldığı coşkulu karşılama töreninin ardından gemi Samsun Limanına demir attı. 10 gün süreyle Samsun'da kalacak olan Mavi Marmara Gemisi'nde paneller düzenleneceği ve halka açık olacağı belirtildi.

Karşılama töreninde konuşan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Biz Mescidi Aksa'ya doğru gidiyoruz. Siyonizmin Türkiye'de elini kolunu kanadını kırdığımız gibi yeryüzünde de kolunu kanadını kıracağız. Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Arabıyla, Avrupa'daki vicdan sahipleriyle Kudüs'ün özgürleşmesini sağlayacağız. Bu nedenle ne olursa olsun çözüm sürecine destek verin. Çünkü Türk, Kürt, Arap ve Çerkez birlikteliği Kudüs'ü fethedecek. Kendi problemlerimizi çözdüğümüzde yolumuz Kudüs'e doğru gidecek. O nedenle çözüm sürecine baltalamak istiyorlar. Çözüm süreci sadece Türklerin ve Kürtlerin kardeşliği ve özgürleşmesi değildir. Çözüm süreci insanlığın kurtuluşudur. Çünkü Mescidi Aksa kimdeyse insanlığı da o yönetir. Bu süreç başarıya ulaşırsa Mescidi Aksa'ya yürüyüşümüz daha güzelleşecek. Kudüs'te daha özgür olacağız. 
Mescidi Aksa bizim olacak ve o zamanda insanlık kurtulacak. İnsanlığın kurtuluşu için Mavi Marmaranın misyonu devam etmeli. İsrail yaşlıları öldürürüz, gençler de bu davayı unutur düşüncesinde. Gençlerin bu davayı unutmayacağını İsrail'e gösterin. Mescidi Aksa'da özgürce namaz kılana kadar devam edeceğiz. İsrail, İHH bizim için büyük bir tehdittir diyor. Allah'a şükürler olsun kabul ediyoruz. İHH, İsrail için büyük bir tehdittir, olmaya da devam edecektir" dedi.

Mavi Marmara Gemisi'nin adaletin, özgürlüğün, direnişin ve başkaldırının gemisi olduğunu belirten Yıldırım, "Siyonist İsrail, bizim bu davadan vazgeçmemiz için bize birçok tekliflerde bulundu. En son 11 milyar dolara varacak teklifte bulundu. Biz kabul edersek çeşitli yollardan bu yardımı şehit ailelerine aktaracaklardı. Şehit aileleri 'abluka kalkmadan ambargo kalkmadan hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz' dediler. Siyonistler, emperyalistler, zalim yöneticiler, dini, ırkı ne olursa olsun bütün müslümanların, mazlumların yanındayız. Bu gemi sadece Gazze'ye gitmedi. Suriye'ye Irak'a, Mısır'a, Afganistan'a, Doğu Türkistan'a gitti. Gerekirse bütün yeryüzü coğrafyasına gidecek. Bu geminin bir misyonu var. Bu özgürlük ve adalet misyonudur. Bir elimize güneşi, bir elimize ayı verseniz biz davamızdan asla vazgeçmeyiz, diyenlerin gemisidir bu gemi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mavi Marmara Gemisi'nde Mazlum Coğrafyalar Müzesi açıldı. Ardından katılımcılar hem müzeyi hem de gemiyi gezdi.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.