Mavi Marmara Gazze’de anıldı

Mavi Marmara Gazze’de anıldı

‘Mavi Marmara şehitleri’ni anma etkinlikleri çerçevesinde, Ürdün ve Cezayir’den gelen yardım kafilelerinin katılımıyla, Gazze’de ‘şehitleri anma’ töreni düzenlendi.

Gazze Şeridi’nde Ablukayla Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, törende yaptığı konuşmada, Gazze’ye uygulanan ablukayı kırmak için yola çıkan Mavi Marmara kafilesini unutmayacaklarını belirterek, “Türklerin akan o tertemiz kanlarının Filistin halkı için ne kadar değerli olduğunu tarih boyunca unutmayacağız” dedi.

31 MAYIS GAZZE'YE ÖZGÜRLÜK GÜNÜ

“Ürdün’de Gazze’yle Dayanışma Heyeti” Başkanı Kefah el-Emariye de “Saldırının yaşandığı 31 Mayıs, uluslararası Gazze’ye Özgürlük Günü olmalı” diye konuştu. Bölgede bulunan “Cezayir-Gazze 2” kafilesini temsilen konuşma yapan Yahya Sariy ise, Filistin halkının yanında olduklarını ifade etti.

Törende, “Mavi Marmara unutulmayacak” ve “Özgürlük filosunun yola çıkışının 4. yılı” şeklinde pankartlar taşındı.

Bebeklere mama, oyuncak, gıda ve ilaç yüklenerek yola çıkan Mavi Marmara gemisi, 31 Mayıs’ta Akdeniz’de uluslararası sularda seyrederken havadan ve sudan gemiyi basan İsrail komandolarının silahlı saldırısına uğramıştı. Olayda 9 Türk hayatını kaybetmiş, 50’yi aşkın kişi yaralanmıştı.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.