Mavi Marmara davalarında taviz yok

Mavi Marmara davalarında taviz yok

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Yıldırım, Mavi Marmara davalarından geri adım atmayacaklarını belirterek, "Bu konuda hiç taviz vermiyoruz" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara davalarına ilişkin tutumlarını değiştirmeyeceklerini söyledi.

Gazze'deki abluka ve ambargo kaldırılmadan hiçbir anlaşmanın yapılmaması gerektiğini dile getiren Yıldırım, Mavi Marmara olayı sonrasında İsrail'in uluslararası kamuoyunda zayıf duruma düştüğünü, kendilerinin ise güçlü olduğunu aktardı.

Yıldırım; İsrail'in, uluslararası arenada "ambargoya" tabi tutulduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"İsrail tazminat ödeyecek, tamam ama tazminat daha yüksek miktarlarda olacak. Özür diledi. İnşallah abluka ve ambargo kalkacak. Bunun dışında da İsrail, açık denizde bizi katlettiği için davalar ve mahkemeler mutlaka devam edecek, katiller mutlaka cezasını çekecek. Bu konuda hiç taviz vermiyoruz. Zaten Başbakan bu konuda bize adeta bir güvence verdi. Şehit ailelerinin onayı olmadan, bu davaların kaldırılamayacağını söylemiş oldu. Çünkü hukukta da, İslam hukukunda da bu böyledir. Ancak mağdurların aileleri bu konuda karar sahibidir."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.