Masumların kanıyla bayram yapacak

Masumların kanıyla bayram yapacak

Rejim güçlerinin Halep’teki yerleşim yerleri ile camilere iftar saatinde düzenlediği saldırılarda büyük sivil kayıpları yaşanıyor.

Esed rejimi, 3 yıldan bu yana kara ve havadan ağır silahlarla saldırılar düzenlediği Halep'te, Ramazan ayında saldırılarını genellikle iftar vakitlerinde sivil yerleşim yerlerine yoğunlaştırdı.

Rejime ait savaş uçakları ile helikopterler Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan yerlerdeki toplu ulaşım yerleri, hastane, okul ve Ramazan ayında ağır saldırılar düzenliyor. Esed güçlerinin genellikle iftar saatlerinde yerleşim yeri ile camilere düzenlediği saldırılarda büyük sivil kayıpları yaşanırken, savaş uçakları da elektriğin olmadığı bölgelerde jeneratörlerle aydınlatmayı sağlayan yerleri tespit ederek halka saldırıyor.

VAKUM BOMBASI YAĞIYOR

Halep'in Hıreytan Beldesi'nde yaşayan bölge vatandaşlarından Ebu Abdurrahman, savaş uçaklarının gece ışığı ve farı açık bölgelere vakum bombasıyla saldırdığını söyledi. Abdurrahman, “Saldırıda birçok insan yaşamını yitirdi. İftar saatlerinde atılan varil bombalarının ardından her yer harabeye döndü. Benim oğlum da enkaz altında kaldı. Enkaz altında cansız bedenleri arıyoruz. Rejim bu Ramazan ayını da bizlere zehir etti. Bizleri evlatlarımızdan etti. Allah'ından bulur inşallah” ifadelerini kullandı.

BIRAKIP NEREYE GİDELİM?

Abu Faiz ise savaş uçaklarının iftar sonrası Hıreytan beldesindeki yerleşim yerlerine saldırılar gerçekleştirdiğini kaydederek şunları söyledi: “Rejim iftardan sonra yerleşim yerine saldırıyor. İftardan sonra herkes evinde oturuyor dinleniyor. Bu Ramazan ayında şu iftar vaktinde neyimiz var ki bize saldırıyor rejim onu bilmiş değiliz. Rejim evinde oturan halka ve camilere gidenlere iftar sonrası saldırıyor. Bizi bir bir öldürene kadar evlerimizden çıkmayacağız. Esed ne yapmak istiyorsa da yapsın. Nereye gidelim, ülkemiz tüm ülkelerden daha iyidir. Esed masum insanların kanı üzerinde bayram yapsın.”

Çarşıya varil bombası: 35 ölü

Ramazan'da saldırısız gün geçmeyen Halep'te yine siviller hedef alındı. Sivil savunma yetkililerinden alınan bilgiye 
göre, orduya ait bir helikopter, terör örgütü IŞİD'in kontrolündeki Halep kentine bağlı Bab ilçesinde bir çarşıya 8 varil bombası attı. Saldırıda 35 kişinin hayatını kaybettiği, 50'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Rejimin üç gün önce aynı bölgeye düzenlediği hava saldırısında, 29 kişi hayatını kaybetmiş, 40 kişi yaralanmıştı. Öte yandan Suriye'de önemli muhalif tugaylardan olan Sultan Murat Tugayı'nın Halep'te çatışma bölgelerindeki 19 rejim askerinin güvenli bir şekilde ordudan ayrılmalarını sağladığı bildirildi.

Filistinlilerin Şam'dan yükselen çığlığı

Suriye'deki savaş, ülkede yıllardır yaşam mücadelesi veren Filistinli mültecilerin de hayatını karartıyor. Başkent Şam yakınlarında yaşayan 250 Filistinli aile, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunarak yardım istedi. Suriye'deki Filistinliler İçin Ulusal Çalışma Grubu tarafından yapılan açıklamada, Duma, Zemalka, Hazzah ve Humuriye mahallelerinde kalan Filistinlilerin, rejim güçlerinin Eylül 2013'ten bu yana devam ettirdiği abluka nedeniyle gıda ve tıbbı yardım sıkıntısı yaşadığı vurgulandı. Açıklamada, Esed'e bağlı birliklerin ağır bombardımana maruz kaldığı ve keskin nişancıların insan avına çıktığı bu bölgelerde BM yardımlarının içeriye girişine izin verilmediği hatırlatıldı.

HABERLER

IŞİD'den Rusça propaganda

Sosyal medyayı kendisine taraftar toplamak için kullanan terör örgütü IŞİD, iletişim ağını farklı dil seçenekleriyle güçlendirmeye çalışıyor. Örgütün son icraatlarından biri ise Rusça yayın yapan propaganda kanalı kurmak oldu. “Furat Media” adındaki Rusça yayın ağı, terör örgütünün yaptıklarını Twitter, Facebook ve Tumblr üzerinden yazılı ve görüntülü olarak anlatıyor. Yayınlarda ayrıca, Rusça konuşan militanlarla yapılan röportajların videolarına da yer veriliyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Suriye ve Irak'ta IŞİD'le aynı safta yer alanlar arasında 2 bin Rus vatandaşının olduğunu duyurmuştu.

Savaş için ilginç öngörü

Ürdün İçişleri Bakanı Selame Hammad, Suriye krizinin bu yılın sonuna kadar sona ereceğini iddia etti. Önceki akşam bir demokrasi platformu tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Hammad, sorunun komşu ülkelere de zarar vermeye başladığını, bu nedenle Birleşmiş Milletler nezdinde gerekli adımların atıldığını ifade etti.

İngiltere bütçeyi ayırdı

İngiliz hükümeti, artıracağını açıkladığı savunma bütçesini Irak'ta ve Suriye'de IŞİD ile mücadele kapsamında kullanmayı planlıyor. Dün Savunma Bakanlığı ve üst düzey askeri yetkililerle bir araya gelen İngiltere Başbakanı David Cameron, artırılan bütçenin IŞİD ile mücadeleye ayrılmasını istedi. Bu çerçevede İngiltere'nin, özel kuvvetlerinin sayısını artırması ve daha fazla casus uçağı ile insansız hava aracı alması bekleniyor. İngiltere, 2020'ye kadar bütçesini yıllık 1 milyar sterlin artıracak, ayrıca 1.5 milyar sterlin silahlı kuvvetler ile istihbarat servisleri arasında paylaştırılacak.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.