Mastercard ve Visa nedir, farkları nelerdir?

Mastercard ve Visa nedir, farkları nelerdir?

Çoğunlukla kredi kartlarının sağ al köşesinde Visa veya Mastercard logosu vardır.

Ve hiç bir zaman Visa veya Mastercard ile fazla alakadar olmadık peki nedir bu şirketler ne iş yaparlar? Aslında genel amaçları aynı dünyada varolan nakit para akışını Banka Kartları, Kredi kartları, Ön ödemeli Kartlar gibi sistemlere taşımaktır. Şuan dünyada hala %85 nakit para kullanılmaktadır.

Mastercard Nedir?

1966 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde kurulmuş finans şirketidir. Mastercard bankalar ve tüketicilerinin kart, kredikartı ile ödeme sistemlerini sağlamaktadır. Ödeme sistemleri arasında Mastercard lider konumdadır. Ve yapmış olduğu sponsorluklarla isminden sıkça söz ettirmektedir.

Visa Nedir?

2004 yılında Visa Europe kurulmuş olsada kökenleri çok eskiye dayanmaktadır. Visa Banka Kartları, Kredi Kartları, Ön Ödemeli kartların ödeme sistemini sağlar ve avrupa başta olmak üzere 36 ülkede Visa kartlarıyla ödeme yapabilmenizi sağlayan kuruluştur. Genel merkezi İngiltere’de bulunmaktadır. Ve Visa 4000’den fazla Avrupa bankalarının, ödeme sağlayıcılarının üyesi olduğu bankalar birliğidir.

Visa, Mastercard arasında ne fark vardır?

Visa ve Mastercard ödeme sistemleri konusunda uzmanlaşmış birbirine rakip iki firmadır. Ve aralarında kullanıcı anlamında bir fark bulunmamaktadır. Farkı sadece bankalar yapmış oldukları anlaşmalarla operasyonel olarak farketmektedir. Aslında siz tüm harcamalarınızı bankanızla muhattap olursunuz, bankanız visa veya mastercard altyapısı kullandığı için bankanız visa veya mastercard ile muhattap olur.

Yurtdışında bazen farklı banka pos cihazlarından alışveriş yapmak durumunda kalabilirsiniz. Bu tür durumlarda visa veya mastercard devreye girer ve size rahat bir alışveriş imkanı sunar. Visa ve Mastercard geçmeyen yerler çok nadirdir ve çok az kişi bununla ilgili şikayette bulunmuştur. Eğer çok ücra noktalara seyehat ediyorsanız cebinizde hem Visa, hem Mastercard olmasında fayda var.

Ülkemizde ortakpos cihazlarının kullanımı ile artık tek pos cihazından tüm banka kartlarını kullanabiliyoruz. Ve herhangi bir ayrım sıkıntısı yaşanmamaktadır. Fakat, fanatikleşerek Mastercard logosu sarı kırmızı olduğu için Galatasaray’lı, Visa logosu sarı lacivert olduğu için Fenerbahçe’li taraftarlar tarafından talep görmektedir.

kredibulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.