Maşallah! Kanada’da hatim indiren çocuklar belgelendi

Maşallah! Kanada’da hatim indiren çocuklar belgelendi

Toronto kentinde Kur’an-ı Kerim öğrenip hatim indirdiler

Kanada Türk İslam Vakfı’na ait Pape Camisi’nde geçen sene başlayan Kur’an-ı Kerim eğitimini aralıksız sürdüren 12 çocuk, son cüzün son surelerini, düzenlenen hatim töreninde okudu.

Pape Camisi İmam Hatibi Ahmet Hamdi Karahan, törende yaptığı konuşmada, ‘’Camilerden uzak durursak hem kendimizi hem çocuklarımızı yakmış oluruz. Dinden uzak bir hayat, yanlış bir hayattır. Dinden uzak bir hayat ateştir. Çocuklarımızın dini eğitimlerini tamamlamazsak onları bir nevi ateşe atmış oluruz.’’ dedi.

Kanada Türk İslam Vakfı Genel Sekreteri Ahmet Er de ‘’Peygamber Efendimiz (asm), ‘sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir’ buyuruyor. Bugün her ikisi de burada şu anda sizlerin karşınızdadır.’’ diye konuştu.

Hatim tamamlandı

Daha sonra Kur’an’dan sureler okuyan çocuklar, hatimlerini tamamladı. Hatmin arkasından tekbir getiren çocuklar, topluca ilahiler söyledi. Hatmin tamamlanmasının ardından Anadolu İslam Merkezi Camisi İmam Hatibi Muhammed Harun Yıldız, hatim duası yaptırdı. Yıldız, yapılan hatmi, vatan savunmasında şehit olanların ruhuna bağışladı.

Duanın ardından Kur’an-ı Kerim eğitimini tamamlayan 12 çocuk ile hatime katılan diğer çocuklara sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi. Pasta kesimi ve ikramların ardından çocuklar için oyuncak çekilişi yapıldı.

cocuk_kuran1.jpg

Karahan, törenin ardından, hatme gelinceye kadar çocuklara elif cüzünden başlayarak Kur’an eğitimi verdiklerini söyledi. Karahan, "Hafta sonları aileler çocuklarını getirdiler. Saatlerce birlikte ders çalıştık. Gelemeyenler ve daha fazla ilgi gerekenler için de hafta içi canlı bilgisayar bağlantısı kurarak eğitim verdik.’’ ifadelerini kullandı.

Karahan, ‘’Çocuklarımızla birlikte Kur’an’ın her sayfasını, her satırını baştan sona beraber okuduk. Namaz surelerini ezberlettik ve ayrıca ilmihal bilgilerini öğrettik. Bu süreçte çocuklarını sabırla her derse getiren ailelere şükran borçluyuz.’’ diye konuştu. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.