Maşallah, hafız kızlar taç giydi

Maşallah, hafız kızlar taç giydi

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde Hafızlık eğitimini tamamlayan kız öğrenciler, belgelerini törenle aldı

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesinde Hafızlık eğitimini tamamlayan kız öğrenciler, belgelerini törenle aldı. Tavşanlı Kavaklı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 11 kız öğrenciye Kültür Sarayı'nda belgeleri takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız olan kız öğrenciler için, Kültür Sarayı'nda '25. Kavaklı Kur'an Kursu Taç Giydirme Merasimi' yapıldı. Törene Tavşanlı Kaymakam'ı Numan Hatipoğlu, Belediye Başkan vekili Ali Özden, Tavşanlı İlçe Müftüsü Mecit Amil ve davetliler katıldı. Tören Sevim Sena Ataseven'in Kur'an tilaveti ile başladı. Tören ney gösterisi ile devam etti. Tavşanlı Kaymakam'ı Numan Hatipoğlu, Kur'an kursunda hafız olan kız öğrencileri tebrik etti.

Kaymakam Hatiopğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın her zaman İslam'ı koruduğuna dikkat çekti. Başkanlığın hiçbir zaman baskı altında olmadığını ifade eden Hatipoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı hiçbir zaman asla kendi çizgisini değiştirmedi. Ama son yıllarda şöyle bir güzellik yaşamaya başladık. Toplum hayatımıza çok daha etkin bir şekilde girme. Kutlu Doğum Haftalarında her yıl belli bir temayı işliyor" diye konuştu.

Tavşanlı İlçe Müftüsü Mecit Amil, her sene yapılan program ile ilgili konu belirlediklerine dikkat çekti. Amil, "Bu programda 'Kur'anla konuşalım her an her dakika Allah'la buluşalım. Kuran hidayete, doğruya ulaştıran en kuvvetli en güçlü varlıktır." dedi. Kavaklı Kız Kur'an Kursunda okuyan hafızlar olduğuna vurgu yapan Amil, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yavrularımıza eğitim veren hocalarına, Kur'an Kursu'na gönderen babalarına teşekkür ediyorum. Kavaklı Kız Kur'an Kursunda şuan yüzünden okuyanlar hariç 48 öğrencimiz var" diye açıkladı.

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.