Maşallah dedirten "Şampiyon" Guiness'e hazırlanıyor

Maşallah dedirten "Şampiyon" Guiness'e hazırlanıyor

Kırklareli'nde besici Mahmut Kutlu, bin 800 kilogram ağırlığındaki "Şampiyon" adı verilen dana ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor.

Kayalı köyünde besicilik yapan Kutlu, 2 yıl önce Macaristan'dan 164 kiloyken aldıkları ve "Şampiyon" adını verdikleri dananın kilosunun her geçen gün arttığını söyledi. 

Şampiyon'u Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi için özenle beslediklerini belirten Kutlu, dananın sağlıklı bir şekilde kilo aldığını ifade etti. Danayı çiftlikteki özel bir bölümde yemlediklerini dile getiren Kutlu, Şampiyon'un 2 bin 500 kiloya gelmesi için gayret gösterdiklerini vurguladı.

Kutlu, Şampiyon'un iki veteriner hekimin gözetiminde beslendiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Danamızı yaklaşık 2 yıl önce aldık. Yaklaşık 30 aylık olmasına rağmen bin 800 kiloya ulaştı. Danamızı Guinness Rekorlar Kitabı'na hazırlıyoruz. Aylık ortalama 70 kilogram alıyor. Şampiyon, 2 bin 500 kilograma ulaştığında Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaat edeceğiz. Şampiyon, dünyanın en ağır kilosuna ulaşacak. Hiçbir sağlık problemi yok." 

"Türkiye'den bir dünya şampiyonu"

Kutlu, Şampiyon'un günde 22 kilogram yem tükettiğini ve diğer hayvanlardan çok güçlü ve yapısal olarak büyük olduğunu vurguladı.

Şampiyon'u görenlerin şaşırdıklarını aktaran Kutlu, "Bu boyutta bir hayvanı görmemişler. Sağlık kontrollerine çok dikkat ediyoruz. Özel şekilde besliyoruz. 6-7 ay içerisinde dünya rekoruna aday bir danamız olacak. Türkiye'den bir dünya şampiyonu çıkaracağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.