Maşallah! Camiler cıvıl cıvıl!

Maşallah! Camiler cıvıl cıvıl!

Yaz Kur'an kurslarının başlaması ile cıvıl cıvıl olan camilerde çocuklar hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreniyor.İl genelinde bin 24 merkezde 796 öğretici ile 20 bin öğrenciye Kur'an ve temel...

Yaz Kur'an kurslarının başlaması ile cıvıl cıvıl olan camilerde çocuklar hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreniyor.

İl genelinde bin 24 merkezde 796 öğretici ile 20 bin öğrenciye Kur'an ve temel dini bilgi dersi verdiklerini belirten Ağrı İl Müftüsü İbrahim Gemici, camilerin 20 Haziran tarihi ile cıvıl cıvıl olduğuna dikkat çekti. Din görevlilerinin samimiyetle bu göreve sarılması gerektiğini söyleyen Gemici, dinini, inancını bilen nesillerin memlekete zararlarının değil faydalarının dokunacağının altını çizdi.

Ağrı'da devam eden Yaz Kur'an Kursları hakkında bilgi veren İbrahim Gemici, "Yaz Kur'an Kursları 20 Haziran itibari ile Ağrı'da başladı. Tüm camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda ders verilmekte. Şu anda asil ve fahri olmak üzere 796 öğretici ile hizmet verilmekte. Tabi bu öğreticilerimizi şartları tutanlar arasından imtihan etmek sureti ile belirledik. Merkez ve ilçelerde birinci kura kayıt yaptıran 20 bin civarında öğrencimiz var. Aslında bu sayı 20 binin daha üzerinde fakat bazı öğreticiler kurs başlar başlamaz sisteme girip kapatıyorlar. O yüzden öğrenci sayımız sistem üzerinde bu gözüküyor. 904 cami ve 120 Kur'an Kursu olmak üzere toplamda bin 24 merkezde ders verilmektedir." ifadelerini kullandı.

Öğretici ve öğrencilerindeki aşk, şevkin ilerleyen günlerde de devam etmesi temennisinde bulunan Gemici sözlerini şöyle sürdürdü: "Kısaca her Müslüman'ın bilmesi gereken temel dini bilgileri öğretiyoruz. Şu anda camilerimiz cıvıl cıvıl. İnşallah başladığı gibi bu aşk, şevk öğretici ve öğrencilerimizde devam edecek ben buna inanıyorum. Bizim asırlarca İslam'a hizmet etmiş doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile bu toprağın insanları, bu ülkenin insanlarına Allah'ı, peygamberi, haramı, helalı, sevabı, günahı kısaca Allah'ın emirlerini öğretmek durumundayız. Yoksa yarın Allah indinde bunun hesabını veremeyiz. Şükürler olsun yöneticilerimiz bu konuda bizlere her türlü yardımı gösteriyor, ihtiyaçlarımızı gideriyorlar. Biz din görevlileri olarak samimiyetle bu manevi göreve sarılmalıyız. Hem dünyamız ve hem ahiretimiz içinde zorunludur. Bugün dinini, inancını bilirse bir nesil o nesilden bu memlekete zarar değil fayda gelir. Memleketimizde var olan huzursuzlukların sebeplerinden biri de budur. Sadece yaz kurslarına hasletmemek lazım. Dileyen kardeşlerimize yılın 365 günü bu hizmetlerimiz devam ediyor."

 

Beyaz Gündem

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.