Mart yağmuru kuraklığı önledi

Mart yağmuru kuraklığı önledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, mart ayının ilk 10 gününde metrekareye ortalama 40,6 kilogram yağış düştüğünü belirterek, bunun, tarım arazilerinde kuraklık riskini ortadan kaldırdığı bildirdi.

Şahin, yazılı açıklamasında, son günlerdeki yağmurun, Türkiye'nin önemli hububat ekim merkezlerinden Kırşehir'de arpa ve buğday tarlalarına can suyu olduğunu ifade etti.

Kış mevsiminde yağan kar ve ilkbahar mevsimindeki yağmurun, ilin tarımı için büyük önem taşıdığına değinen Şahin, şunları kaydetti:

"4 milyon 547 bin 200 dekar kültür arazisi varlığına sahip ilimizde, bu alanın sadece 421 bin 760 dekarı sulanabilen tarım arazisi olarak kullanılıyor. 4 milyon 125 bin 440 dekarda ise kuru tarım yapılıyor. Bu nedenle kış aylarının kurak geçmesi ve son zamanlarda hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde olması, ülkemizde olduğu gibi Kırşehir'de de kuraklık riskini beraberinde getiriyordu. Çiftçilerimizin tüm umudu, bahar aylarındaki yağmura kalmıştı. 4 Mart'ta başlayan yağışlar çiftçilerimize rahat nefes aldırdı. Meteoroloji müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre, mart ayının ilk 10 gününde metrekareye 40,6 kilogram yağmur düştü. Bu rakam, ortalamanın üzerindedir ve başta hububat ekili alanlar olmak üzere tarım arazilerimizde kuraklık riski ortadan kalkmıştır."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.