Marshall'dan dünyanın en iyi müzik telefonu

Marshall'dan dünyanın en iyi müzik telefonu

Kulaklık ve yükselticileri ile tanıdığımız müzik denilince akla ilk gelen firmalardan birisi olan Marshall, akıllı telefon dünyasına giriş yaptı.

Müzik denilince akla ilk gelen firmalardan birisi olan Marshall, akıllı telefon dünyasına kalitesine yakışır bir giriş yaptı.
Bir numaralı önceliği müzik olsa da, deri hissiyatı uyandıran arka kapak ve yan bantları, polikarbon gövdesi ve altın görünümlü yuvaları ile hem premium denilebilecek bir tasarıma ev sahipliği yapan hem de donanım bileşenleri açısından da (en azından) çok cimri davranılmayan Marshall London'ın ses detaylarına geçmeden önce teknik özellikler listesine bakalım:

Android 5.0.2 işletim sistemi

4.7-inç'lik (1280x720) IPS ekran
149.4 x 74.7 x 9.8 mm; 145 gr
Snapdragon 410 yongaseti
2GB RAM
16GB dahili hafıza (+microSD)
8MP arka; 2MP ön kamera
2500mAh batarya

Evet; gelelim asıl önemli kısma yani müziğe ilişkin detaylara:

Her şeyden önce telefonda yer alan ses işlem yongasının, 24-bit 192kHz HD ses desteği sunan Wolfson WM8281 olduğunu söyleyelim. Bunun pratikteki karşılığı yüksek ses seviyelerine 'berraklığın korunarak yani herhangi bir bozulma olmadan' çıkılabilecek oluşu.

Buna ek olarak modelin önünde, 13 mm x 18 mm boyutlarında stereo ses veren iki adet ACC hoparlöre yer veren Marshall böylece hem yüksek ses hem de kaliteli bass kanadını garanti altına almış.

Aktif gürültü engelleme desteğine sahip iki tane MEMS mikrofonla donatılan Marshall London'ın ses ayarını ise doğrudan tekerlek üzerinden gerçekleştirebiliyoruz. Eğer müzikçalara doğrudan erişmek istersek bu defa da yardımımıza telefonun çatısında yer alan M tuşu yetişiyor.

En mükemmelini ise en sona sakladık: Marshall London, standart tüm telefonlarda yahut müzikçalarlar da vs. gördüğümüzden farklı olarak 2 adet 3.5mm kulaklık yuvasına sahip. Bunun anlamı tek seferde iki farklı ses kaynağı çıkışı sağlanabiliyor oluşu. Yani örneğin iki kişiysek birimiz bir taraftan müzik dinlerken diğerimiz ise video izleyebiliyor.

Tahmin edeceğimiz gibi Marshall bu güçlü ses donanımını yazılım kanadından da desteklemeyi ihmal etmemiş. Örneğin LoopStack ismini taşıyan uygulama sayesinde 4 farklı kaynaktan birbirinden bağımsız ve 44KHz 16-bit kalitesinde kayıt yapabilirken, DJApp uygulaması sayesinde de profesyonel düzeyde müzik düzenleyebiliyoruz.

Halihazırda önsiparişe açılan model, 17 Ağustos tarihinde raflardaki yerini alacak. Fiyatı 580 dolar olarak belirlenmiş durumda. Beraberinde yine Marshall'ın kulak içi formdaki orta seviye kulaklığı Marshall Mode EQ ile geleceğini de not olarak düşelim. Bu arada orta seviye derken odyofilleri baz aldığımızı da atlamayalım. Yoksa müziği hayatının merkezine yerleştirmeyenler için orta/üst hatta üst seviye olarak dahi değerlendirebiliriz.

yeni şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.