Marmaray'a entegre yeni İETT hatları

Marmaray'a entegre yeni İETT hatları

Marmaray'ın diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla İETT'nin Marmaray'ın açılışından hemen önce hizmete aldığı 5 yeni hatta ilave yeni hatlar açıldı.

Açılışı 29 Ekim 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen ve İstanbul'un iki yakasını denizaltından birbirine bağlayan Marmaray'ın diğer toplu ulaşım araçlarıyla entegrasyonunu sağlamak amacıyla İETT, yeni otobüs hatları oluşturmuştu. Hattın Anadolu ve Avrupa yakasında bulunan Ayrılık Çeşmesi, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı ve Kazlıçeşme istasyonlarıyla bağlantılı açılan yeni hatlarla birlikte mevcut bazı hatlarda da Marmaray'a hizmet verecek şekilde güzergah değişikliğine gidildi. Marmaray bağlantılı hatlarda 45 otobüsle günlük 500'ün üzerinde sefer yapılıyor ve ortalama 25 bin yolcu taşınıyor.
Marmaray'ın açılması metrobüsün yükünü hafifletti

Marmaray'ın hizmete girmesiyle birlikte metrobüsün Yenibosna, Zeytinburnu, Cevizlibağ, Edirnekapı ve Söğütlüçeşme istasyonlarında günlük yolculuk sayısı yüzde 7.3 oranında azalış gösterirken bu oran sabah saatlerinde yüzde 12.7'ye kadar çıkıyor. Marmaray ile birlikte metrobüsün günlük yolculuk sayısında da yüzde 5'lik bir azalma yaşandı. Marmaray öncesinde metrobüsün 785 bin olan yolculuk sayısı Marmaray'ın açılmasından sonra 750 bine indi. Yani günlük 10 bin 800 kişi metrobüs yerine Marmaray'ı kullanmaya başladı. Bu da metrobüsün yükünü biraz da olsa hafifletmiş oldu.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.