Marmaray yolcuları oruçlarını durakta açtı

Marmaray yolcuları oruçlarını durakta açtı

Zeytinburnu Belediyesi iftara yetişemeyen vatandaşlar için sıcak çorba ikramına devam ediyor. Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu’nda ikram edilen çorbalarla durakta iftarını açan vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.

Zeytinburnu Belediyesi Ramazan ayı boyunca yolda kalan vatandaşlara iftar saatinde çorba ikramında bulunmaya devam ediyor. Belediye ekipleri Kazlıçeşme Marmaray İstasyonu’nda iftara yetişemeyen vatandaşlara iftar yemeği olarak mercimek çorbası, hurma, ekmek ve su dağıtımı yaptı. İftar için evine yetişemeyen yüzlerce yolcu ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını dağıtılan iftariyeliklerle açtı.
Marmaray Kazlıçeşme durağında dağıtılan sıcak çorba ile iftarını açan Abdullah Yıldırım, “Teşekkür ediyoruz belediyeye böyle bir imkan verdiği için. Tabi iftara yetişemeyince burada yemeğe denk geldik. Bu ramazan iftar saatine ilk defa dışarıda denk geldim. İşten çıktım eve gidiyordum ancak geç kaldım biraz. Buradaki ikramı görünce de sevindim. Eve gidemedik ama en azından vaktinde açtık iftarımızı. Açıkçası böyle bir ikramın olduğunu görünce çok sevindim” şeklinde konuştu. 

Trafikten dolayı iftara geciken Yavuz Demir, “Çok güzel bir ikram oldu bu. Çünkü eve gidene kadar su içebilirdik belki fakat midemize bir lokma girmezdi. Girse bile acele acele yemiş olacaktık. Böyle güzel oldu, Allah razı olsun, Allah kabul etsin” diye konuştu.

“İSLAM ALEMİNDE BU TÜR ETKİNLİKLERİN OLMASI SEVİNDİRİCİ”
Hasta ziyaretinden döndüğü ve iftar saatinde yolda kaldığını anlatan Özcan Öztürk ise, “Hastamız vardı, ameliyat olduğu için onunla birlikteydik ameliyat sonuna kadar. Bu yüzden de iftara geciktik, yolda orucumuzu açmamız icap etti. Allah kabul etsin, ikram için çok teşekkür ederiz. Böyle devam etmesini istiyoruz çalışmaların. Bu etkinlikleri de çok beğeniyoruz. İslam aleminde de böyle şeylerin yapılması çok güzel. Oldukça memnun etti bizi bu” ifadelerini kullandı. Kazlıçeşme Marmaray Durağı’nda taksicilik yapan Murat Meral, “Zaman zaman dışarıda açmak durumunda olabiliyoruz orucumuzu. Allah razı olsun sebep olanlardan, emeği geçen herkesin eline sağlık. Belediyemizin bu tür etkinliklerinden çok memnunuz. Dolayısıyla biz de halk olarak minnettarız. Bu durakta taksi şoförlüğü yaptığım için genelde de burada açıyorum orucumu” dedi. 

 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.