Marmaray 4 ayda İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı

Marmaray 4 ayda İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Marmaray 4 ayda İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı. Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 116 günde 13,5 milyonu aştı" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Avrupa ile Asya'yı denizin altından tünelle bağlayan Marmaray'ın yolcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Kartal-Kadıköy Metrosu'nun yanı sıra Marmaray'ın Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metrosu'yla da entegre hale getirildiğine dikkati çeken Elvan, 15 Şubat'ta gerçekleşen bu bağlantı sonrasında Marmaray'ın bir günde taşıdığı yolcu sayısının ortalama 110 bine ulaştığını vurguladı.

Marmaray'ın özellikle 07.00-09.00 ile 16.00-19.00 saatleri arasında kullanıldığını belirten Elvan, "Marmaray'ı kullanan vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın da hizmete alınması sonrasında Marmaray'ı kullananların sayısı çok daha hızlı artacak" diye konuştu.

Elvan, Marmaray'ın 29 Ekim'den bu yana 116 gün içerisinde 13,5 milyondan fazla taşıdığını kaydederek, "Marmaray, 4 ayda neredeyse İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı. Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 116 günde 13,5 milyonu aştı. Haliç Metro Köprüsü ile Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metro Hattı'nın bağlanmasıyla TCDD tarafından işletilen Marmaray'da seferler 7 dakikada bir yapılıyor" ifadelerini kullandı.

Önceki gün yolcu rekoru kırıldı

Elvan, şöyle devam etti:
"Önceki gün sis nedeniyle İstanbul'da yaşanan ulaşım krizi de yine Marmaray ile aşıldı. 19 Şubat'ta yoğunluk nedeniyle sefer sayıları 5 dakikada 1'e düşürülürken, sisin gün boyu etkisini sürdürmesi nedeniyle Marmaray'da 171 bin 352 yolcu taşındı. Bu rakamla Marmaray'ın, bir günde taşıdığı yolcu sayısı rekoru da kırılmış oldu. Ortaya çıkan tablo Marmaray'ın ne kadar yerinde bir yatırım olduğunu kanıtladı. Marmaray'da, Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metro Hattı ile entegre olmadan önce günde 216 sefer yapılırken, bu sayı artık 254'e çıktı."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.