Marmara'da balık az fiyatlar el yakıyor

Marmara'da balık az fiyatlar el yakıyor

Av yasağının kalkmasıyla birlikte "Vira bismillah" diyerek tekneleriyle Marmara'ya açılan balıkçılar ilk günlerde umduklarını bulamadı. Bazı tekneler ağları boş olarak dönerken, bazılarının ise az miktarda balık tutması, ucuzluk beklentisini boşa çıkardı.

Mudanya'da balıkçılık yapan Mustafa Sayar, ilk günlerde tutulan balık miktarı az olduğu için fiyatların düşmediğini belirterek, "İlk günlerde balıkçıların çoğu boş döndü. Bunun sebebi hava muhalefeti. Bird e Marmara denizinde artık eskisi kadar balık yok' dedi.
 
Sayar, bu av mevsiminin zor geçeceği kanaatinde olduğunu söyleyerek, 'Balık mevsimi bu sene biraz zor geçecek. Marmara'da balık kalmadı, balık Çanakkale'den geliyor. Bu sene hava sert olduğu için birçok arkadaşımız eli boş döndü. Havalar düzelmeye başladığından beri balık biraz daha fazla gelmeye başladı. Bu sebeple hamsinin kilosu 7, sardalyenin 5, palamudun tanesi ise 7,5 liraya kadar düştü. İnşallah bollaşır da halkımıza ucuz balık yedidiriz" dedi.
 
Sayar, "Vatandaşın ucuza balık yemesi için balıkçılarımızın av yasaklarına riyaet etmesi lazım. Çünkü biz ekmeğimizi denizden çıkarıyoruz. Yasak avcılık balık neslini azaltıyor" diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.