Marmara Üniversitesi'nde teknolojik yenilik

Marmara Üniversitesi'nde teknolojik yenilik

Marmara Üniversitesi, 12 kampüsünde 75 bin öğrenciye kablosuz internet hizmeti sundu. Teknoloji altyapısını da yenileyen okul, yeni bir veri merkezi açtı.

Üniversite, bilgiye erişimde sınırları kaldırdı. 12 ayrı kampüsünde 74 bin öğrencisi ve 5 bin personeline kablosuz internet erişim hizmeti sunuldu. MÜ'den yapılan açıklamaya göre çalışma, kapsadığı personel sayısı ile Türkiye'nin ikinci en büyük kablosuz ağ projesi olma özelliğini taşıyor.

Projede, kampüslerde 627 kablosuz internet erişim noktası kuruldu, 37 bin 640 metre kablolama çalışması yapıldı. Uygulama sayesinde kişiye özel yetkilendirme ile daha güvenli ve geniş kapsamlı ağ erişim hizmeti sunuluyor.
Üniversite ayrıca bilişim sistemlerini daha güvenli hale getirmek için yeni veri merkezini hizmete açtı.

Açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. M. Zafer Gül, şunları söyledi:

"Yeni veri merkezi ve kablosuz ağ hizmeti üniversiteye çağ atlatacak. Bu çalışmalarla birlikte son derece modern ve kaliteli bir sisteme sahip olduk."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur da yeni veri merkezine yapılan yatırımın stratejik önemine de değindi. Veri merkezi hakkında bilgiler veren Kandur, şöyle dedi:

"Üniversitemizin bütün verileri bu merkezde toplandığı için güvenliği büyük önem taşıyor. Güvenlik açısından uluslararası standartlara sahip. Ciddi bir altyapı yatırımı yapıldı. Anlık 11 bin kişi online olarak bağlanıyor. Bu da bizim için ciddi bir rakam. Yeni veri merkezinden 600 sunucuya hizmet verecek altyapı oluşturuldu."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.