Marmara Denizinde Artçı Depremler Devam Ediyor Mu?

Marmara Denizinde Artçı Depremler Devam Ediyor Mu?

Ülkemizin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer alması ve birçok fay hattının da üzerinde yer almasından dolayı depremlerden büyük bir korku duyuluyor.

Ülkemizin büyük bir bölümünün deprem kuşağında yer alması ve birçok fay hattının da üzerinde yer almasından dolayı depremlerden büyük bir korku duyuluyor. Geçmiş yıllarda ülkemizde meydana gelen depremlerin izleri günümüzde de devam ediyor. 

Yalova Açıklarında Deprem

Kadilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü resmi internet sitesinden alınan bilgilerde bugün sabah 08:40 saatlerinde Marmara Denizi'nin Yalova açıklarında 4.4 büyüklüğünde depremin meydana geldiği belirtiliyor. Yalova ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de belirgin bir şekilde hissedilen deprem panik yaşanmasına sebep oldu.

Depremin ayrıntılarına bakıldığında ilk olarak saat 08:30'da Marmara Denizi'nde 3.0 şiddetinde bir deprem meydana geldiği ve devamında ise 4.4 şiddetindeki depremin meydana geldiği dikkatlerden kaçmıyor.

Yaşanan depremin ardından uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda yaşanan depremin fay hatlarının aktif olduğunun görüldüğü ifade edildi. Olası depremlerin tamamına karşı herkesin hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

4.4 şiddetindeki depremin ardından şu an için her hangi bir artçı depremin meydana gelmediği görülüyor. Uzmanlar tarafından fay hatlarının hareketleri yakın takibe alındığı da belirtiliyor. 

 

Haber Şefi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.