Marketler pazar günü kapalı olsun

Marketler pazar günü kapalı olsun

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun (TPF) yeni başkanı Mustafa Altunbilek, geçen yıl yüzde 12 büyüme yakalayan yerel perakendeciliğin önündeki en büyük engelin kanunsuzluk olduğunu söyledi.

Perakende yasasının bir an önce Meclis’ten  geçmesi gerektiğini ifade eden Altunbilek, çıkacak yasayla haksız rekabetin engellenmesi gerektiğini belirtti. Altunbilek, “Herkes istediği yere mağaza açamamalı. Türkiye’de de tıpkı Avrupa’daki gibi pazar günleri marketlerin kapalı olması ve mesai saatlerinin bir kurala bağlanması gerekiyor,  bu sayede perakende sektöründe çalışanlar daha mutlu olacak ve yaptıkları işi bir meslek olarak görecek. Pazar günü marketlerin kapalı olmasıyla küçük işletmeler de rahat bir nefes alacak.” şeklinde konuştu.

    Türkiye genelinde 16 derneği, 3 bin 8 yüz perakende satış noktası ve 65 binden fazla çalışanı ile Türkiye ekonomisine önemli katkıları bulunan TPF’nin yıllık cirosu şu an 10 milyar dolar. 2020 itibarıyla ise bunun 70 milyar dolar olması hedefleniyor. Devletin bu topraklarda kazanıp bu topraklara yatırım yapan yerel perakendecilere sahip çıkması gerektiğini söyleyen Altunbilek, devletin perakende yasasını çıkarmaması halinde ise bazı meslektaşlarıyla beraber marketlerini pazar günleri kapatmayı düşündüklerini de ifade ediyor.

    Mustafa Altunbilek’in değindiği bir diğer konu ise sektördeki kalifiye eleman eksikliği. TPF olarak eleman eğitimini kendilerine bir misyon olarak belirlediklerini söyleyen Altunbilek, federasyonlarının bir akademi gibi olacağını ifade etti.

    16 Nisan’da başlayacak olan Yerel Perakendeciler Buluşuyor Konferansı ve fuarı ise bu yıl marka konusunu masaya yatıracak. Fuara Türkiye’deki ve dünyadaki önemli markalar tam kadro katılacak ve açılan stantlarda herkes kendi ürününü tanıtacak.

Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.