Markalı konut fiyatları yüzde 22 arttı

Markalı konut fiyatları yüzde 22 arttı

İstanbul'da markalı konut fiyatları geçen yıl ortalama yüzde 22 artarken, bu oran Sarıyer'de yüzde 40, Sultangazi'de yüzde 36, Esenler'de yüzde 33 olarak gerçekleşti.

İstanbul'da lüks ve markalı konut fiyatları geçen yıl ortalama yüzde 22 arttı. Artış oranı Sarıyer'de yüzde 40, Sultangazi'de yüzde 36, Esenler'de yüzde 33 olarak gerçekleşti.

Markalı ve lüks konut pazarı hakkında yaptıkları araştırmayı AA muhabiri ile paylaşan evdekifirsat.com Genel Müdürü Cüneyd Dişkaya, geçen yıl Türkiye genelinde ev fiyatlarının ortalama yüzde 20 arttığını anımsatarak, bu oranın markalı konutta daha yüksek olduğunu söyledi.

Markalı konutta geçen yıl ortalama yüzde 22 artış yaşandığını belirten Dişkaya, "Ancak metrekare fiyatları İstanbul'un ölçeğindeki Avrupa şehirlerine göre çok düşük. O şehirlerdeki fiyatlar İstanbul'dan 3-4 kat daha fazla. Bu seviyedeki değer artışları en az 3-4 yıl daha devam edecek. Yüzde 22 oranı Avrupa'daki artış rakamlarının üzerinde. Şu anda oradaki metrekare fiyatları ise bizim 3-4 katımız" dedi.

Dişkaya, araştırmalarına göre Avrupa yakasındaki markalı konutlarda daha yüksek artış oranlarının görüldüğünü kaydederek, İstanbul genelinde en yüksek artışın yüzde 40 ile Sarıyer'de yaşandığını bildirdi.

"Değer artışı devam edecek"

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, markalı konut projelerini profesyonel bir şekilde takip eden ve raporlayan Reidin raporlarına göre markalı konutlarda kira ve satış fiyatlarının birbirine paralel bir şekilde arttığını söyledi.

"Türkiye'de nüfus artış hızı, evlenen nüfusun yoğunluğu, mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm, mega projeler, satın alma gücündeki artış, yeni finansman modelleri ve benzeri sayabileceğimiz birçok nedenden dolayı gayrimenkule olan talep her geçen gün artacaktır" diyen Kabadayı, markalı konutlardaki değer artışının talep canlı kaldıkça artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. 

"Bu yıl fiyatlar yüzde 15-25 arasında artar"

Babacan Yapı Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan da konutun gelecek dönemde de yatırımcılar için güvenli liman olmayı sürdüreceğini vurgulayarak, "İstanbul genelinde markalı konut sayısı geçen yıl 500 bine ulaştı. Artan maliyet ve kur karşısında konut fiyatlarında 2016 yılı için yüzde 15 ile 25 arasında artış olacağını öngörmekteyiz" dedi.

Kabadayı, TÜİK satış verilerinin de bunu net olarak gösterdiğini belirterek, markalı konutlardaki değer artışının talep canlı kaldıkça artarak devam edeceğini sözlerine ekledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.