Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul açıldı

Mardin'de Suriyeli çocuklar için okul açıldı

Uluslararası Şefkat Derneği ve Bünyan Derneği'nce yürütülen, Mardin Valiliği'nin de katkı sunduğu çalışma kapsamında Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Turizm ve Otelcilik Lisesi'nin ek binası Suriyeli çocukların eğitimi için düzenlendi.

Şeyhmus Edis'in haberi:

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak Mardin'e sığınan Suriyeli ailelerin ilkokul çağındaki çocuklarının eğitimi için Turizm ve Otelcilik Lisesi'nin kullanılmayan ek binası okula dönüştürüldü. 7 dersliği hazırlanan okulda 180 Suriyeli çocuk kendi ana dillerinde eğitim görecek. Diğer dersliklerin de ilave edilmesiyle birlikte öğrenci sayısının 600'e ulaşacağı belirtildi.

Suriyeli çocukların eğitim göreceği binanın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen açılış törenine Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu ,törende konuşan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Uluslararası Şefkat Derneği Genel Başkanı Mehmet Mazi , Bünyan Derneği Temsilcisi Yusuf El Kenderi ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukları kendi çocuklarından ayırmadıklarını belirterek, onların eğitim ihtiyaçlarını gidermek için her türlü desteği verdiklerini söyledi.

Maalesef Suriye'de bir dram yaşandığını ifade eden Karataşoğlu, "Biz tarihin çok eski zamanlarından beri bu çocuklarımızla aynı coğrafyayı paylaşmaktan, kardeş olmaktan akraba olmaktan gurur duyuyoruz. Sizler için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Ama umut ediyoruz ki kendi ülkenizdeki sorunlar çözülür ve ülkenize huzurla geri dönersiniz. Sakın burada kendinizi yabancı hissetmeyin." dedi.

Uluslararası Şefkat Derneği Genel Başkanı Mehmet Mazi ise Bünyan Derneği'nin desteği ile Türkiye'de 50 okul açmayı hedeflediklerini anlattı. Türk milleti olarak Suriyeli kardeşlerini bağrına bastıklarını belirten Mazi, onları mülteci değil misafir olarak gördüklerini ifade etti.

Şimdiye kadar Mardin'de 2, Şanlıurfa'da 3, İstanbul'da 2 ve Hatay'da 1 okul açtıklarını kaydeden Mazi, şöyle konuştu: "Memleketlerimizde kaldıkları müddetçe eğitimleri boşa gitmeyecek. Buradan mezun olduğu zaman kendi memleketinde de geçerli olmak üzere her yerde tanınan bir diploma verilecektir. Eğitimimiz Suriye müfredatı olacak. Tabi Türkçe de öğretilecek. Biz bunları görevimiz olarak kabul ediyoruz. Biz sizleri her ne kadar ağırlasak da vatanınızdaki rahatlığı sağlamamız mümkün değil. Yinede elimizden geleni yapacağız."

Bünyan Derneği Temsilcisi Yusuf El Kenderi de Türkiye hükümetine ve halkına yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek, Suriyeli çocukların vakitlerini sokaklarda geçirmemeleri ve gelecekte kendi halklarına yararlı olabilmeleri için eğitim konusunda bu adımları atmaya başladıklarını ifade etti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.