Mardin'de Said Nursi İmam Hatip Lisesi açacağız

Mardin'de Said Nursi İmam Hatip Lisesi açacağız

Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ'ın sözleri

Mehmet Aslan'ın haberi:
 
Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinin geleneksel hale getirdiği imam hatipliler buluşma yemeğinde konuşan Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Mardin’de yapılacak yeni okula Said Nursi isminin verileceğini söyledi.
 
Program İmam Hatip Lisesi öğrencisinin Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlandı.
 
Daha sonra imam hatiplerin önemine değinen Marim-Der Başkanı Abdürrahim Akdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü;  “Bugün bütün ilçelerimizde imam hatip okulları var. Liselerde kız erkek ayrı ayrı var. Ama yoğun bir talep var. Buraya kaydetmediğimiz öğrencilerimizin manevi sorumluluğu altında eziliyoruz. Ama inşallah bunu beraber aşacağız.” dedi.
 
Yeni yapılan okula Said Nursi ismini vereceklerini kaydeden Akdağ, “Mardin'e 32 derslikli ve 300 yataklı pansiyonu olan okulumuz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında inşallah açılacaktır. Bir sonraki programımızı kendi okulumuzda yapmayı Rabbim bizlere nasip etsin. Yeni okulumuzun adı Said Nursi İmam Hatip Lisesi olacak" dedi.
 
Akdağ, dünyanın muhtaç olduğu ruhun İmam Hatip ruhu olduğunu belirterek amaçlarının pilav yemek değil mezunlarla bir araya gelerek İmam Hatip ruhunu yaşatmak olduğunu sözlerine ekledi.
 
İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum