Mardin'de PKK'ya tepki yürüyüşü

Mardin'de PKK'ya tepki yürüyüşü

Terör örgütü PKK mensuplarınca Dargeçit ilçesinde 4 polisin şehit edildiği saldırı sonrasında Mardin'de bir grup, "teröre karşı tepki ve terörü lanetlemek" için yürüdü.

Mardin'de Emniyet Müdürlüğü yakınlarında toplanan vatandaşlar,  Dargeçit'te Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy ve polis memurları Ahmet Akkalın, Mehmet Hüseyin Balta ve Akif Hatunoğlu'nun şehit edildiği terör saldırısına tepki gösterdi.

Tepkisini dile getirmek isteyen vatandaşlar, araçlara binerek Türk bayrakları ile şehir turu attı.

Korna çalarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Askere polise kalkan eller kırılsın" "Kahrolsun PKK" sloganları atan grup, Yeşilli ilçesinden Mardin Karayolları Parkı'na kadar araçla tur attı.

Burada araçlardan inerek "teröre lanet" yürüyüşünü devam ettiren grup, bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Bu sırada, gruba destek veren bazı vatandaşların evlerine ve iş yerlerine Türk bayrağı astığı, alkışlarla destek verdiği görüldü.

Grup adına açıklamada yapan vatandaşlardan Mehmet İhsan Kabak, terör saldırılarını lanetledi.

Şehitleri rahmetle andıklarını belirten Kabak, "Bu ülke asla sahipsiz değildir. Bu ülkeyi kanla kazandık. Kanla kazanmayı biliriz tekrar. Bu ülkeyi vatan hainlerine asla bırakmayacağız. Gerekirse canımızı feda ederiz" dedi.

Polis eşi olduğunu söyleyen bir kadın ise şöyle konuştu:

"Bir Kürt ve polis eşi olarak kahrolsun PKK diyorum. Yeter artık düşün yakamızdan. Allahınızdan bulun başka bir şey demiyorum. Gözyaşları dinsin artık. Soyunuz kurusun inşallah. Eşimizi göreve gönderdiğimiz zaman sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeter artık."

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.