Mardin Belediye Başkanı ve röportajımız…

29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Mardin Belediye Başkanı seçilen Mehmet Beşir Ayanoğlu ile tanışmamız, seçimi kazanmadan önce Mardin’in yerel gazetesi olan Kıratım gazetesinde yazarkenki zaman dilimine dayanıyor.

Kendisi Mardin’in önde gelen güvenilir ve aydın hukukçularındandır.

Mesleğini tamamen adalet sınırları  içerisinde halkın refahı için yapmaya çalışan halka hizmeti büyük bir sorumluluk olarak kendine addeden mütevazı bir insan aynı zamanda.

Yerel Seçimlerde aday olduğunu görünce kendisini tebrik için aradığımda dualarımın kendisi ile olduğu ve kazanması için elimden gelen maddi ve manevi desteği vereceğimi söylemiştim. Çok memnun kalmıştı. Şayet seçimleri kazanırsa bana röportaj vereceği sözünü de almıştım kendisinden.

Birkaç defa yolumuz bu serhat şehri Mardin’e düştüğünde kendisini aradığımda çok yoğun olduğunu ve müsait bir vakitte uzunca sohbet edip röportajı da gerçekleştireceğimizi söylemişti. Mardin şehrine ettikleri hizmetleri bildiğimden, içerisinde oldukları yoğunluğun ne denli olduğunu biliyordum.

Sayın Ayanoğlu, Başkanlık koltuğuna geçtiğinden beri, kısa sürede Mardin için hakikaten çok güzel projeler hayata aktardı.

Hepsi de takdir edilmesi, desteklenmesi, ayakta alkışlanması gereken projeler.

Birçok ilke imza attılar.

Bu satırlardan kendilerini ve ekibini bir kez daha takdir ve tebrik ediyorum.

***

Uzun zaman olmuştu kendileri ile görüşmeyeli.

Dün gece yarısı 01.20 sularında internette karşılaştık kendileri ile.

Kısaca sohbet ettik.

Mardin için yeni hizmet projelerinin olduğunu müjdelediler. Bizler de tebrik ve teşekkürlerimizi bir kez daha dile getirdik.

Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Serdar Bedii Omay ile yaptığım röportajı görüp görmediklerini sordum kendilerine. Görmediklerini ama linki gönderirsem okumaktan memnun kalacaklarını ifade ettiler.

Linki kendilerine gönderip kendileri ile de röportaj yapmak istediğimi bir kez daha ifade ettim. Bu aralar Mardin’e yolumuz düşerse kendilerini arayacağımı da söyledim.

Memnuniyetlerini ifade ettiler.

Milliyetçilik ruhumuza o kadar işlemiş  ki, Batılı birine sorduğumuzda, Mardin deyince aklına ilk Kürtler geldiğini söyler.

Hakikaten de Mardin’in büyük bir nüfusu Kürtlerden oluşuyor.

Kürtlerin yanında Süryaniler, Araplar, Türkler ve Yezidiler, Ermeniler de var.

Adeta diller ve dinler kenti bir şehir Mardin.

Böyle bir şehirde her kesimi memnun etmek kolay değildir. Kendisi Kürt olmasa da her kesimi memnun etme maharetini gösterebilen Sayın Beşir Ayanoğlu’nu buradan bir kez daha kutluyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun.

HİLAL KAPLAN RÖPORTAJI

Geçtiğimiz günlerde Taraf gazetesi yazarı Hilâl Kaplan ile yaptığımız röportajımız, birçok site tarafından alıntılandı.

Yapılan yorumlar itibariyle en çok Haber7.com'dakiler dikkatimi çekti.

Okuyucuların çoğu çok büyük bir tepki gösterip “Hilal Kaplan yeni köşe kapmanın telaşından olsa gerek, her hafta bir topluluğa göz kırpıyor, yandaş toplamaya çalışıyor. Bir hafta bakıyorsunuz Kürtlere göz kırpmış, sonraki hafta Müslüman Türklere de yaranmak için söylemlerini daha Kürt siyasetini eleştiren bir düzleme kaydırıyor. Bir hafta Müslümanlara çatıyor, sonra göz kırpıyor filan. Psikoloji okumak işine yaramış anlaşılan” diyende oldu; “Daha dün ki çocuk çok parlak çok zeki ya İÜ Psikoloji Boğaziçi Sosyoloji tamam her şeyi bilen sıfır deneyime sahip yeni yetme. Neymiş sivil itaatsizlik en büyük örneği ve başlangıç noktası Gandi var mı sokağa çıkma bağırma çığırtkanlık hayır. Şimdi bu zamane alimesi çıkmış öğüt veriyor” deyip de “ağzı süt kokan yazar” tanımlamasında bulunana kadar birçok kişi ilginç yorumlarda bulundu.

Bakalım Sayın Kaplan ‘herkese yarandığı’ yönünde ki yorumları sineye mi çekecek, yoksa ilerleyen günlerde köşesinden bir açıklamada bulunacak mı?

Bekleyip göreceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum