Manisa'nın ihracatı, ithalatını geçti

Manisa'nın ihracatı, ithalatını geçti

Manisa Gümrük Müdürü Mustafa Okkaoğlu, ilin ihracatının ithalatından daha fazla olduğunu söyledi.

Bunun Türkiye ekonomisi açısından önemli bir unsur olduğunu belirten Okkaoğlu, sadece Manisa Gümrük Müdürlüğü’nden 850 milyon dolarlık ihracat ve 725 milyon dolarlık ithalat yapıldığını kaydetti.

Gümrük Müdürü Okkaoğlu, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Okkaoğlu, Türkiye genelinde illerin ithalat rakamlarının, genellikle ihracat rakamlarından büyük olduğunu vurgulayarak, “İlimizde bunun tersi oluyor. Geçen yıl sadece Manisa Gümrük Müdürlüğü’nden 725 milyon dolarlık ithalat gerçekleştirilirken 850 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Böylece Manisa’nın ihracat rakamı, ithalat rakamını geçmiş oldu. Bu, Türkiye ekonomisi için önemli bir unsur.” dedi. Şu anda Gümrük Müdürlüğü olarak da Manisa’nın bütün sanayi kesiminin ithalat ve ihracatının yaklaşık dörtte birini yaptıklarını aktararak, “Diğer ithalat ve ihracatlarımız İzmir, Aliağa, İstanbul ve diğer iller vasıtasıyla yapılıyor.” şeklinde konuştu.

İhracatın devam ettiğini belirten Mustafa Okkaoğlu, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden 12 ay ihracat yapılıyor. İç piyasa dışında ihracat ağırlıklı çalışıyorlar. Her ay yaklaşık 75 milyon dolarlık ihracat yapılıyor. Ağırlıklı olarak elektronik eşya, beyaz eşya, tavuk ve tavuk ürünleriyle zeytin ürünleri ihracat ediyoruz. Aynı ürünlerin büyük kısmının ihracatı, İzmir ve Aliağa’dan yapılıyor. İthal ürünleri ise genelde ara mamulleri oluyor.” dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.