Manisa üzümleri Avrupa’ya ihraç ediliyor

Manisa üzümleri Avrupa’ya ihraç ediliyor

Yılda ortalama 45 bin ton üzüm, 17 bin ton zeytin üretiminin yapıldığı Manisa’nın Saruhanlı ilçesi, tarımsal zenginliğiyle dikkat çekiyor.

Üzümler, İngiltere, Almanya, Fransa ve Rusya gibi pek çok Avrupa ülkesine ihraç edilirken, ilçe ekonomisine yılda 20 Milyon TL katma değer sağlıyor.
 
Manisa’nın Gediz havzasındaki verimli topraklardan yılda ortalama 45 bin ton üzüm, 17 bin ton zeytin üretimi yapılıyor. Başta Türkiye’nin bir çok illerine gönderilen üzümler, İngiltere, Almanya, Fransa, Rusya, İtalya, Hollanda gibi ülkelere de ihraç ediliyor.
 
Saruhanlı ilçesi, bu üretimlerle dikkatleri üzerine çekiyor. Üzümler, yılda 20 milyon TL ilçe ekonomisine katma değer sağlıyor. Üzümün başkenti olarak bilinen 54 bin nüfuslu Saruhanlı ilçesinde, zeytin üretiminin de yaygın olduğunu ifade eden Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, ilçedeki 117 bin dekar alanda 2 milyon 170 bin zeytin ağacı bulunduğunu söyledi. Yaralı, her yıl ortalama 16 bin 264 ton verim alındığını belirterek "Bunun 2 bin 776’sı sofralık, 13 bin 488’i yağlık olarak değerlendiriliyor. 18 zeytinyağı işletmesinin bulunduğu Saruhanlı’da yılda ortalama 2 bin 500 ton zeytinyağı üretimi yapılıyor" dedi.
 
YILLIK 80 BİN TON ÜZÜM ÜRETİLİYOR
 
Hüseyin Yaralı, ilçede 16 milyon civarında asma ağacı bulunduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: "95 bin dekar alanda üzüm üretimi yapılıyor, 16 milyon civarında asma ağacı bulunuyor. İlçemiz kuru üzüm pazarında yüzde 13’lük paya sahip. İlçemizde 5 üzüm işletmesi bulunmakta, bu işletmelerde yaklaşık bin 250 kişi istihdam edilmektedir. İlçemizdeki işletmelerin yıllık üretim ve ihracat miktarı 80 bin ton. Burada işlenen üzümler İngiltere, Almanya, Hollanda, İtalya, Fransa ve Rusya gibi pek çok Avrupa ülkesine ihraç edilmektedir.
 
Üzüm İlçe ekonomisine her yıl ortalama 20 milyon lira katma değer sağlamaktadır. Gediz Havzasının bereketli topraklarına sahip olan ilçemizde üzüm ve zeytinin yanı sıra 62 bin dekar hububat, 58 bin dekar mısır, 20 bin dekar tütün, 10 bin dekar domates ve 8 bin dekar biber arazisi bulunmaktadır."
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.