Mangalcılar müjde!

Mangalcılar müjde!

Kayseri'de güneş enerjisiyle çalışan mangal üretildi

Kayseri'de bir firma, kömür ya da başka yakıta gerek kalmadan güneş enerjisi ile çalışan mangal üretti.

Üretici firmanın Pazarlama Müdürü İlhami Baysal, güneş enerjisinden pek çok alanda yararlanıldığını, kendilerinin de gelişmelerden ilham alarak, mangal ürettiklerini söyledi.

Mekanizmanın iç içe geçmiş iki tüpten oluştuğunu anlatan Baysal, ilk vakumlu mekanizma üzerindeki camda ısının toplandığını, ikinci tüpün içine ise kromdan yapılmış ızgara yerleştirdiğini, tüp şeklindeki pişiricide sucuk, et gibi yiyeceklerin yanı sıra sebze yemeği ve pilav da pişirilebildiğini belirtti.

Paslanmaz çelikten yapılan ürünün hijyenik olduğuna dikkati çeken Baysal, "Mangalı yakmak için kömüre, oduna ihtiyaç yok. Sadece yazın değil, kışın da mangalı kullanabiliriz. Bir ortam sıcaklığına gerek yok, mangalın güneş ışığını alması yeterli" dedi.

Pişirme süresinin, yemeğe göre değiştiğini belirten Baysal, şunları kaydetti:

"Sucuk 20, sebze yemekleri 30, et ise 45 dakikada pişiyor. Yazın vazgeçilmezlerinden olan mangal keyfinin bazı zorlukları var. Dumanı çevreyi rahatsız eder, zaman zaman et yanar ya da çiğ kalır. Güneş enerjisinden dolayı mangalda duman söz konusu değil, bu nedenle özellikle balkonda mangal keyfi yapmak isteyenler için ürün birebir. Ayrıca ürettiğimiz mangalda aşırı ateşten dolayı etlerin, sucukların yanması mümkün değil. Biliyoruz ki orman yangınlarının önemli bir kısmı, söndürülmeyen mangal ateşinden kaynaklanıyor. Ürettiğimiz mangal, bu yönüyle çevre için de önemli."

Baysal, güneş enerjisi ile çalışan mangalı 65 liraya sattıklarını söyledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.