Manavgat trafiği 3 araç ve 3 yaya köprüsüyle rahatlayacak

Manavgat trafiği 3 araç ve 3 yaya köprüsüyle rahatlayacak

Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı ve CHP Belediye başkanı adayı Şükrü Sözen, ilçe trafiğini 3 araç köprüsü ve 3 yaya köprüsü yaparak rahatlatacaklarını söyledi.

Başkan Sözen, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında ilçe trafiğini rahatlamaya yönelik çalışma yaptıklarını kaydetti. Sözen, Ulaşım Master Planı kapsamında 3 araç köprüsü ve 3 de yaya köprüsünün bulunacağını bildirdi. İyi kurgulanmış ulaşım alt yapısının modern bir yerleşim yerindeki yaşam kalitesinin en önemli göstergesi olduğunu belirten Başkan Sözen, Büyükşehir Yasası'na uygun olarak yaptıkları çalışmalarla ulaşım sorununa bütüncül çözümler üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Sözen, 26 gün sonra yapılacak mahalli seçimlerde halkın sandıkta yeniden görev vermesi halinde, Ulaşım Master planının Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ile ortak olarak yapılacağını ifade etti.

Sözen, Ulaşım Master Planı'nda merkezle birlikte belde ve köylerin bağlantılarının güçlendirilmesi, turizm alanlarının entegrasyonunun sağlanması, merkezdeki otopark sorunlarının çözümlenmesi ve yayalaştırma projelerinin yapılması, yeni imara açılacak alanlarda bisiklet ve yaya yollarına ağırlık verilmesi ile akıllı trafik sinyalizasyon sistemleri kurulmasının temel öncelikleri olduğunu söyledi. Manavgat genelindeki ulaşım sorunlarına çözüm amacıyla öncelikli Örnek Mahallesi ve Aşağıhisar Mahallesi'nin birbirine bağlanarak merkezdeki taşıt trafiğinin rahatlatılmasının sağlanacağını belirten Sözen, Gündoğdu'dan başlayıp Sorgun-Titreyengöl hattı boyunca devam eden turizm yolunun ise Kızılağaç Turizm Merkezine kadar uzatılmasıyla kıyıdaki turizm alanlarının entegrasyonunu hedeflediklerini kaydetti.

Manavgat merkezin kuzeyinde Sarılar, Ulukapı, Çeltikçi ve Demirciler güzergahında ise yeni bir taşıt yolunun açılarak şehir içi trafik yükünün azaltılacağını vurgulayan Sözen, "Bu projelerin uygulanması sırasında Manavgat ırmağı üzerinde 3 adet araç köprüsü ve ayrıca yaya geçişlerini kolaylaştırmak üzere 3 adet yaya köprüsünü planladık." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.