Mamak’ta teraziler sıkı takipte

Mamak’ta teraziler sıkı takipte

Mamak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu gereği ilçedeki iş yerlerinde terazi denetimi yaptı.

 İlgili kanuna göre terazilerin periyodik muayenelerinin yaptırılmasının zorunlu olduğunu ifade eden yetkililer, esnafın terazilerini denetime getirmesini beklemek yerine, terazisi olan esnafı düzenli olarak ziyaret ederek beyanlarını işyerinde alıyor.

Uygulama sayesinde esnafın iki yılda bir yaptırması gereken terazi denetimi hatırlatılarak hem esnaf hem de vatandaş korunmuş oluyor. 1 Ocak’tan itibaren 800 işyerinden 321 ‘ini ziyaret eden ekipler, 387 beyan dilekçesi aldı. Gerekli müracaatı gerçekleştirmeyenleri, beyan süresi dolmuş ve damgası geçmiş ölçü aleti kullanmaktan dolayı ağır cezaların beklediğini belirten yetkililer, terazi denetimi yaptırmayan esnafın terazisine de kanun gereği el konulacağını kaydetti.

36 TERAZİ KULLANIMDAN MEN EDİLMİŞTİ

Kanun gereği her türlü ölçü ve tartı aletlerinin iki yılda bir muayene ettirilmesi ve onay yaptırılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Pazarlarımızda, imalathanelerimizde hem hijyene yönelik, hem de ölçü ve ayar denetimlerimiz sürüyor. Cihazların damga ve mühürlerine dikkat edilerek esnafımız uyarılıyor. Uygulama ve kontrollerle vatandaşlarımızın mağdur edilmesini önleyip, daha güvenli ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapabilmelerini hedefliyoruz." diye konuştu. Zabıta ekipleri geçtiğimiz yıl ölçü ve ayar denetimleri sonucunda 951 teraziyi denetimden geçirdi. Denetim sonucunda 135 terazi tamire sevk edilirken 36 terazi de kullanımdan men edilmişti.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.